Online werkplek voordelen: (thuis)werken met een glimlach 

06-09-2022

De periode waarbij we alleen maar op kantoor gingen werken, ligt ver achter ons. Telewerk en thuiswerk zijn begrippen geworden die niet langer uitzondering zijn, maar steeds vaker ook regel kunnen genoemd worden. De moderne werknemer en zelfstandige nemen hun werkomgeving overal met zich mee. Softwarepakketten, toepassingen en toegangen of licenties zijn niet langer gebonden aan die vaste computer op je bureau, maar zijn nu ook vlot toegankelijk in de cloud.

Wat houdt zo’n online werkplek eigenlijk in?

Een online werkplek, dat staat eigenlijk synoniem voor een digitale werkplek in de cloud, waarbij het technisch mogelijk wordt gemaakt om veilig en met voldoende ondersteuning te werken vanop zowat elke denkbare locatie. Wie niet bekend is met een dergelijke manier van werken, kan zich vaak niet voorstellen hoeveel voordelen dit kan opleveren en hoe makkelijk de transitie verzorgd kan worden.

Een online werkplek laat je overal werken

 

Wie al eens heeft gewerkt met Office 365 of de Google Suite, weet vast wat een gemak het kan zijn, dat je vanop de trein, onderweg naar je bestemming of in een vergaderzaal bij een klant nog snel die laatste wijzigingen aanbrengt aan een document en dat je collega’s bij hen thuis of op het bureau in real time de wijzigingen kunnen volgen. Of dat je op de snelwegparking onderweg naar de onderneming nog even je werk emails kan bijwerken en daar aangekomen ook een videoconferentie kan opstarten met partners of collega’s die op dat moment niet op jouw locatie konden aanwezig zijn. Een goede cloud werkplek maakt dat allemaal mogelijk.

In de cloud ben je niet gebonden aan een vaste locatie, omdat alle data van jouw bedrijf ook online werd opgeslagen. Met behulp van verbonden toestellen, zoals een tablet, laptop of smartphone met wifi- of dataverbinding kan je aan de slag en beschik je over toegang tot al jouw documenten, al jouw software en contact met je collega’s.

Een online werkplek laat je flexibel werken

De perfecte werkplek in de cloud is een werkplek waar je kan gebruik maken van handige programma’s om ook op afstand een perfecte communicatie met collega’s en andere contacten te onderhouden. Daarbij mag je heel wat verder denken dan de bekende tools als Skype of Zoom en mailtoepassingen.

Microsoft Office 365 laat je bijvoorbeeld toe om met SharePoint samen aan één document te werken, zelfs al bevind je je niet binnen de muren van je onderneming. Alle collega’s beschikken steeds over hetzelfde up-to-date bestand zonder dit regelmatig naar elkaar te moeten mailen of op een gemeenschappelijke server ter beschikking te stellen. Feedback kan steeds voorzien worden via chat, live videovergaderingen of commentaren in het document zelf. Het standaard versiebeheer zorgt ervoor dat wijzigingen ook snel ongedaan gemaakt kunnen worden en dat concepten regelmatig worden opgeslagen.

In combinatie met tal van hedendaagse communicatie toepassingen zoals Skype of Teams, zijn gelijktijdige groepsvergaderingen of één op één gesprekken mogelijk om via presentatie of het delen van een scherm elke project planning op te volgen.

Een online werkplek laat je een betere balans vinden tussen werk en privé

Sinds aanvang van de corona pandemie, zijn steeds meer mensen verplicht geweest om ook van huis uit te werken, en werd in een razendsnel tempo vooruitgang gemaakt van manieren om dit mogelijk te maken. Tegelijkertijd bood dit een oplossing voor de nood aan manieren om ook gewoon buiten het kantoor werk te kunnen verrichten.

Niet alleen wordt het woon-werkverkeer hierdoor heel wat beperkter, het laat ook toe om efficiënter te werken door bijv. rechtstreeks bij een klant een offerte op te stellen en die meteen in de database van de onderneming te plaatsen voor een correcte planning. En wanneer deze online werkplek wordt gecombineerd met meer flexibele werktijden gaat een wereld van mogelijkheden open voor werknemers en ondernemers.

Als werkgever kan je dit faciliteren door het gebruik van mobiele toestellen als een smartphone, tablet of laptop en een gestructureerde werkomgeving in de cloud. Zo kunnen uw werknemers niet alleen plaatsonafhankelijk werken, maar ook flexibeler of zelfs tijdsonafhankelijk hun arbeid verrichten.

Een online werkplek laat je toe veilig en up-to-date te werken

In een goede online werkplek, zorgt je provider er steeds voor dat alle software en toepassingen steeds van de meest recente updates zijn voorzien. Zo ben je niet alleen zeker dat je over de laatste snufjes beschikt, maar ook dat je werkomgeving beschermd is, zonder dat je er omkijken naar hebt. Je hebt geen last van werkonderbrekingen, je hoeft geen tijd en geld te investeren in dure updates op je eigen server of tallozen apparaten.

En veiligheid gaat natuurlijk veel verder dan alleen het gebruik van software. Een provider van een online werkplek, zal ook steeds rekening houden met AVG wetgeving en beveiligt de data opslag en documenten zowel tijdens het gebruik en het versturen ervan, als bij de opslag en het bewaren van alle gevoelige informatie. De gegevens worden versleuteld en er is bijkomende authenticatie mogelijk om ook de toegang te beperken voor onbevoegden.

Een online werkplek met een glimlach dankzij Kemker ICT Groep

Bij Kemker ICT Groep helpen we je graag op weg met de transitie naar een online werkplek. Samen bekijken we wat de wensen van jouw onderneming zijn, hoe we de gepaste online werkomgeving kunnen bieden en vooral hoe we dit slim, veilig en betaalbaar kunnen maken.

We verzorgen een pakket op maat voor jouw bedrijf en rapporteren uitgebreid over onze werkzaamheden, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Wij zetten alvast de werkomgeving voor je op, zorgen voor een 24 op 24 en 7 op 7 monitoring ervan, voorzien de nodige updates, beveiligen data, voorzien een dagelijkse backup en staan met een team van ervaren specialisten steeds ter beschikking om uw vragen en problemen aan te pakken. En dat alles steeds met een glimlach.

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures