Nieuws met een glimlach :}

DMARC Blog Kemker ICT Groep

Belangrijke DMARC update 

April 2024

Zoals je wellicht hebt opgemerkt, treden er vanaf 1 februari belangrijke veranderingen in werking in het beleid van grote e-mailproviders zoals Google en Yahoo! Deze veranderingen zijn gericht op het strenger beoordelen van inkomende e-mails om de verspreiding van spam tegen te gaan

Lees Hier verder
Copilot Kemker ICT

Microsoft Copilot voor jouw bedrijf 

Maart 2024

Microsoft Copilot kreeg recent veel aandacht toen Microsoft aankondigde dat Copilot for Microsoft 365 nu beschikbaar is voor een breder scala aan gebruikers. Het programma is nu toegankelijk voor kleine en middelgrote bedrijven

Lees Hier verder
Plaatje Kemker ICT Groep

Hoe voorkom je dat jouw organisatie slachtoffer wordt

Februari 2024

Ransomware, klinkt misschien als een ingewikkeld woord, maar eigenlijk is het heel simpel. Het is een soort computervirus dat je bestanden gegijzeld houdt. Stel je voor: je opent je laptop en ineens zie je een boodschap dat al je bestanden versleuteld zijn en dat je moet betalen om ze terug te krijgen. Dat is ransomware in actie.

Lees Hier verder
Trends Kemker ICT Groep 2024

Dit zijn de ICT-trends voor 2024

Januari 2024

2024 beloofd een interessant hoofdstuk te worden in de ICT-wereld, met allerlei ontwikkelingen en innovaties die de manier waarop we technologie ervaren en gebruiken, drastisch kan veranderen. Van toenemende cybercriminaliteit tot de opkomst van revolutionaire technologieën zoals 5G en ai. Je leest het allemaal hier in de ICT-trends blog van Kemker ICT Groep

Lees Hier verder
Veiligheid

Psychologische Sleutels tot Cyberveiligheid

December 2023

In een wereld die steeds gevaarlijker wordt voor bedrijven, blijkt uit studies dat veel organisaties nog onvoldoende aandacht besteden aan cyberveiligheid. Hoewel het aantal beveiligingsincidenten toeneemt en regelmatig de media haalt, is het verbeteren van cybersecurity geen prioriteit voor velen. Opmerkelijk genoeg begint de weg naar een betere beveiliging niet met technologie, maar met psychologie.

Lees Hier verder
8 min

Waarom is een offsite back-up belangrijk?

November 2023

We leven in een digitaal tijdperk en daarbij zijn termen als archiefdata en back-up al goed ingeburgerd. Helaas krijgen die woorden vaak een verschillende invulling, afhankelijk van wie je vraagt wat die voor hen betekenen. Laat ons beginnen met te duiden dat archiefdata en back-up, twee verschillende betekenissen hebben. Bij archiefdata heeft men het kort samengevat over data die blijvend bewaard of opgeslagen wordt voor toekomstige raadpleging

Lees Hier verder
19 min

Waarom kiezen voor een ICT service?

Oktober 2023

Voor elke onderneming is de ICT infrastructuur vandaag de dag één van de vitale onderdelen van hun dagelijkse activiteiten. Verkoop, registratie, telefonie, klantenbestanden, bestellingen, 
Voor heel wat bedrijven is dit aspect niet alleen specialistische materie, waar de gemiddelde ondernemer onvoldoende kennis van heeft, maar is het ook één van de grootste kosten waar ze tegenaan kijken....

Lees hier verder
2 (1)

Continu de nieuwste beveiligingsstandaarden. 

September 2023

Wij zijn helemaal fan van vooroplopen als het om beveiliging gaat. Daarom introduceren we deze nieuwe beste praktijken voor superbeveiligde hoofdwachtwoorden. Door aan deze normen te voldoen, ben je beter beschermd tegen die vervelende hackers en cybercriminelen.

Meer lezen

Online werkplek voordelen: (thuis)werken met een glimlach

Juli 2023

Een online werkplek, dat staat eigenlijk synoniem voor een digitale werkplek in de cloud, waarbij het technisch mogelijk wordt gemaakt om veilig en met voldoende ondersteuning te werken vanop zowat elke denkbare locatie. Wie niet bekend is met een dergelijke manier van werken, kan zich vaak niet voorstellen hoeveel voordelen dit kan opleveren en hoe makkelijk de transitie verzorgd kan worden.

Meer lezen
AI Kemker

AI-tools zijn ontworpen om ons leven gemakkelijker te maken

April 2023

Ik ben ChatGPT, een AI-tool gebaseerd op de GPT-3.5 architectuur, en ik ben hier om jullie te vertellen over de geweldige reis die we samen maken. Samen met mijn vrienden van MidJourney en andere AI-tools hebben we de manier waarop we communiceren en werken voorgoed veranderd.

Meer lezen
Mobile devicemanagement

Gebruiksvriendelijker én veiliger internetten met LastPass

Januari 2023

De samenleving verdigitaliseert en we maken steeds meer gebruik van online dataopslag. Op alle mogelijke manieren maken we gebruik van het internet, van het communiceren met elkaar tot de uitvoering van diverse bedrijfsprocessen tot de opslag van documenten en data in de cloud. Voor zowel particulieren, als voor bedrijven is online werken erg aantrekkelijk en vaak ook een stuk efficiënter, maar er liggen ook een aantal gevaren op de loer. 

Meer lezen

Is jouw IT ook toekomstbestendig? 7 punten om te checken

December 2022

Het niet alleen morgen beter doen dan vandaag, maar dit principe ook op lange termijn volhouden…Zo zou je het woord ‘toekomstbestendigheid’ kunnen formuleren. Omdat IT tegenwoordig de enabler is van elke bedrijfsstrategie is het goed om daar eens wat langer bij stil te staan. Deze checklist, met 7 punten om onder de loep te nemen, geeft alvast richting

Meer lezen

Hoe moet een IT migratie aangepakt worden?

augustus 2022

Een IT-migratie is het fysiek of virtueel verplaatsen of overplaatsen van één werkomgeving naar een andere operationele omgeving. Het kan hierbij gaan om het fysiek verplaatsen van servers en computers maar evenzeer over het aanpassen van een digitale werkomgevingen, waarbij andere softwarepakketten en applicaties worden ingepast.

Meer lezen

Voorkomen is beter dan genezen ;} 

juli 2022

Als je druk bezig bent met je werk, personeel, projecten en videocalls zul je waarschijnlijk niet zo snel stil staan bij de vraag of je dat allemaal veilig doet. Het gaat veelal digitaal, best gebruiksvriendelijk en soms al volledig geautomatiseerd. Je werkt iedere dag met meerdere applicaties, denk aan je e-mail, Cloud, Zoom, Teams, CRM en ga zo maar door.  

Het feit is dat veel van deze applicaties allemaal online draaien of al volledig in de Cloud zitten. Wat vaak wordt vergeten door de drukke ondernemer is of het allemaal wel veilig genoeg is.  

Meer lezen

Slim, veilig en betaalbaar :}

juni 2022

Voor je het weet is het alweer voorjaar. De tijd gaat sneller dan we denken.  
Zo is het ook met ICT-groei, ICT-oplossingen én waar we het meest dankbaar voor zijn: tevreden klanten!  

Elke klant is van grote waarde binnen Kemker ICT Groep. De laatste tijd hebben we een aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen die steeds verder worden uitgebouwd tot sterke zakelijke relaties.
We zijn blij te ontdekken dat ook zij nu elke dag werken met een glimlach! :} 

Meer lezen

Beste ondernemer :}

mei 2022

Bij Kemker ICT Groep helpen we jou graag naar de volgende stap, dit noemen we ICT met een glimlach. Speciaal voor jou maken we ICT slim, veilig en betaalbaar. In de Cloud werken? Lokale servers onderbrengen bij ons in beheer? Geen enkel probleem, wij zijn een ICT-partij die naast je staat, met je meedenkt én je altijd adviseert wat betreft de juiste oplossing. 

Meer lezen

Het is tijd voor de volgende stap in jouw ICT :} 

april 2022

Geachte thuiswerker,
We stellen je graag voor aan een oplossing die bijzonder goed bij jou past: dé All-in Cloudwerkplek. Hierin heb je simpelweg álles wat je nodig hebt wat betreft jouw digitale werkomgeving!
Denk aan je email, Microsoft 365, beveiliging, wachtwoordbeheer en je Cloudopslag.

Meer lezen

Dé ICT roadmap :}   

februari 2022

Als je aan een roadmap denkt denk je misschien al snel aan een wegenkaart of Google Maps.   
Toch is het ook een term die steeds vaker voorkomt in het bedrijfsleven, een roadmap voor de marketing, een roadmap voor de financiën, een roadmap voor… vul het zelf maar in. 

Meer lezen
Jouw Cloudopslag

Klantcase in Gorinchem: slimme dataopslag voor de Limonadebrigade.

oktober 2021

Wij bedienen onze klanten graag op hun behoeften, niet zozeer wat wij belangrijk vinden maar wat de klant belangrijk vindt! Daarom zijn wij iedere dag bezig om het voor onze klanten nóg slimmer, veiliger én betaalbaar te maken.

Meer lezen

Reden voor een feestje!

juni 2021

Haarmans hebben we recent mogen verwelkomen als een warme zakelijke relatie die we van een mooie overstap hebben kunnen voorzien. Lees vooral verder en ontdek ook jouw voordeel ;}

Meer lezen
Jouw VoIP

Klantcase in Leerdam: hét resultaat van de ICT scan.

mei 2021

Het is onze missie om dagelijks steeds beter te worden in onze expertise: jouw ICT leveren met een glimlach :} Daarom is daarover vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten sterk van belang. 

Meer lezen
Jouw Accountmanager

Kemker ICT Groep praat je bij: een nieuwe blog speciaal voor jou.

april 2021

Mijn naam is Ivar Vierbergen, 28 jaar, woonachtig in Leerdam en accountmanager sales & marketing bij Kemker ICT Groep. De diversiteit in mijn baan vind ik het allerleukst, sales en marketing zijn natuurlijk twee zeer belangrijke leidraden voor elk bedrijf.

Meer lezen

Het Apple-dilemma.

februari 2021

Ik zelf ben een groot voorstander van Mac. Voor zowel privé als zakelijk. Nu is het natuurlijk per bedrijf verschillend of er gewerkt wordt met Apple of Microsoft. Eén van de redenen dat ik enthousiast ben over iMacs en MacBooks is het feit dat er weinig tot geen virussen voor zijn ontwikkeld. Als je écht zorgeloos wilt computeren dan is een MacBook of iMac zeker aan te raden. In deze spiksplinternieuwe blog praat ik je bij over de wondere wereld van Apple en de beveiligingskant van dit fenomeen.

Meer lezen

Kemker ICT Groep praat je bij :} 

januari 2021

Vooral nu komen veel sectoren erachter hoe cruciaal ICT is. De brancheorganisatie ICT-waarborg heeft zelfs een oproep gedaan aan minister Koolmees dat het nu wel eens tijd wordt om hierop te letten. Waarom is ICT dan juist nu extra urgent tijdens deze coronacrisis? Denk bijvoorbeeld aan software en applicaties voor ziekenhuizen. De techniek draait in die sector momenteel flink wat overuren!  Er is urgentie dat alles goed doorloopt en dat de servers het aankunnen. Juist nu zijn patiëntgegevens die staan opgeslagen in de Cloud, van hoge prioriteit.  

Meer lezen

Op naar volgend jaar! ;} 

december 2020

Laten we zeggen dat 2020 een vrij bewogen jaar was, is dat zacht uitgedrukt? Wellicht.  
 
Waar er voor de ene sector harde klappen vielen zagen andere ondernemingen juist kansen. Wij als Kemker ICT Groep hebben als het ware een digitale revolutie meegemaakt als je hebt over het feit dat zakelijk Nederland ineens ging thuiswerken en er daarvoor de juiste stappen voor moesten worden gemaakt.
Jouw kantoorwerkplek werd ineens je thuiswerkplek.

Meer lezen

ICT-beveiliging, hoe zit dat met thuiswerken?

november 2020

Het is nu alweer ongeveer een maand dat we met zijn allen (gezellig) thuis werken, ik moet zeggen dat ik er inmiddels wel aan gewend ben. Hoe zit dat met jou? Al helemaal geïnstalleerd en wel, de dag goed ingepland en je werkplek gevonden? Een goede organisatie is wel zo van toepassing in deze tijden van corona. Zo ook een goede beveiliging voor alle ICT-processen waar je dagelijks mee te maken hebt.

Meer lezen

Thuiswerken zoals het hoort.

oktober 2020

De eerste twee weken van het officieel thuiswerken zitten er alweer op! Hoe heb jij dit ervaren? Waar liep je tegenaan en waar liggen juist de technische oplossingen die je vooruithelpen? Natuurlijk hebben we allemaal wel een PC of laptop, dus je kunt in principe overal thuis aan de slag. Maar progressie is key, en je wilt uiteraard zo efficiënt mogelijk zijn, ook als thuiswerker.

Meer lezen

Kemker ICT Groep tipt: thuiswerken in tijden van corona.

september 2020

Sinds vorige week werd er een oproep gedaan door onze minister-president om zoveel mogelijk thuis te werken. Begin deze week is er gemeld dat het noodzakelijk is om thuis te werken volgens Mark Rutte en het kabinet. De situatie is dus redelijk serieus te noemen, ook in situaties zoals deze helpt de techniek ons gelukkig! Want thuiswerken vraagt om verstandige en technische oplossingen.

Meer lezen
Jouw Cloud opslag

Data Opslag Nederland.

augustus 2020

Vergeet Dropbox, iCloud en zelfs je Google Drive.
Bij Kemker ICT Groep is er een oplossing die voor jou het meest geschikt is, om je data veilig op te slaan en overal te gebruiken.

Meer lezen
De Online werkplek

Hét All-in ICT-beheer en dé All-in Cloudwerkplek van Kemker ICT Groep.

juli 2020

Het is je vast niet ontgaan, Kemker ICT Groep heeft iets nieuws: All-in ICT-beheer en de All-in Cloudwerkplek. Je leest het al: All-in, dus alles in één voor jou en jouw bedrijf.

Meer lezen
ICT-Accountancy

Hoe lang werken we alweer thuis ;}

juli 2020

Het is wellicht gek om te bedenken dat we alweer dik vier maanden thuiswerken.
Voor degene die alweer een tijdje op kantoor zitten is dat natuurlijk niet het geval, daarnaast is het ook weer heerlijk om terug te zijn op je oude vertrouwde werkplek! 

Meer lezen
Jouw Accountmanager

Het welbekende Office 365.

juni 2020

Office 365, wellicht heb je er al eens van gehoord of werk je er al een hele tijd mee. In deze blog neem ik je graag mee naar de essentie van dit Microsoft product en ik zou zeggen: doe er je voordeel mee, het is tenslotte ‘’gratis informatie’’.

Meer lezen

Vooruitkijken met een glimlach :}

mei 2020

De maatregelen zijn versoepeld, de terrassen gaan weer open en het weer wordt steeds mooier!
Maar het mooiste nieuws is natuurlijk dat het virus stukje bij beetje steeds minder wordt, we zijn er zeker nog niet vanaf maar er doen zich positieve ontwikkelingen voor. Dat betekent dat het tijd is om vooruit te kijken, vooruitkijken met een glimlach welteverstaan.

Meer lezen

Het geweldige Microsoft Teams.

mei 2020

 Per 31 juli 2021 stopt Microsoft met Skype For Business. Je kunt er maar op tijd bij zijn vinden we bij Kemker ICT Groep. Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe moet dat nu zonder Skype For Business? 

Meer lezen

Razendsnel glasvezel :}  

april 2020

Afgelopen periode hebben we met ons team het goede nieuws bekend gemaakt binnen de regio Vijfheerenlanden. Het is namelijk écht zo dat we met een grote leverancier glasvezel gaan realiseren voor dit gebied.   
Het is klaar met het oude DSL-gedoe, waarom zou je nog op je oude verbinding werken als je letterlijk kunt internetten met de snelheid van het licht?!   

Meer lezen

Een goede security is en blijft cruciaal.

maart 2020

Op bovenstaande foto zie je een groot paleis genaamd: palacio de bellas artes, wat betekent: paleis voor de schone kunsten. Dit prachtige gebouw bevindt zich in Mexico-stad, Mexico. En het is meteen het belangrijkste gebouw van heel Mexico-stad dus ga maar na hoe goed het beveiligd is.

Meer lezen

Microsoft tipt: stop met het gebruiken van Windows 7.

februari 2020

Nog dik een maand en dan is het zover, dan stopt de officiële ondersteuning en updates voor Windows 7. Je hebt hem al door, Kemker ICT Groep raadt het je sterk af om deze versie van Windows nog te gebruiken. 

Meer lezen

Microsoft tipt: gebruik geen Internet Explorer meer.

januari 2020

Je kent het vast nog wel, de browser van Microsoft: Internet Explorer, of misschien werk je er zelfs nog steeds mee. En dat heeft natuurlijk een reden, wist je dat IE zwaar verouderd is en daarmee ook heel erg onveilig is geworden?

Meer lezen

De 10 belangrijkste trends in Backup en Disaster Recovery voor 2020!

december 2019

1. Einde aan ‘One-size-fits-all’ aanpak Veel van onze partners zijn gestandaardiseerd op één van onze backup en disaster recovery diensten. Dit betekent dat zij al hun klanten bedienen met dezelfde oplossing. We verwachten dat de behoeftes van klanten in...

Meer lezen
Smart working via Kemker ICT Groep

Slim werken, het nieuwe werken van nu :}

november 2019

Eerder deze week waren wij op het ‘’worksmarter’’ event in de fabrique te Utrecht. Het was een dag vol inspiratie, workshops en relevante sprekers gefocust op het ‘’slimme’’ werken van nu. juist omdat we jouw ICT met een glimlach leveren willen dat dit voor zo slim mogelijk gebeurt!

Meer lezen

Veel bedrijven hebben cybersecurity niet op orde

Juli 2019

Veel bedrijven hebben cybersecurity niet op orde “net als brandbeveiliging en inbraakbeveiliging moet ook cybersecurity gewoon worden”, dat stelt michel verhagen. Hij is programmamanager van het digital trust center (dtc). De risico’s...

Meer lezen

IPhone, IPad of Macbook nodig?

maart 2019

Wij van Kemker ICT Groep leveren graag al jouw devices met een glimlach en daarom zijn we continue voor je aan de slag met de juiste oplossingen.
Zo geldt dat ook voor ons als serviceverlener van kwalitatieve Apple producten.

Meer lezen

Belangrijk bericht voor alle ondernemers met een éénmanszaak.

februari 2019

Let op: dit is een blog die niet perse ICT gerelateerd is maar wel zeer relevante informatie van onze kant geschonken aan iedere ondernemer (met eenmanszaak) die dit leest! Zo zijn we dan ook wel weer. Uiteraard geschreven met een Glimlach :}

Meer lezen

5 redenen waarom 5 dagen retentie echt te kort is!

Januari 2019

De woorden backup en retentie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de praktijk zie we echter dat veel klanten kiezen voor een retentie van slechts 5 dagen of soms minder. In dit artikel vind je 5 redenen waarom het ons advies is om te kiezen voor langere...

Meer lezen

AVG/GDPR, er is voorbereiding vereist voor de nieuwe wet bescherming persoonsgegevens.

september 2018

Automatisering en digitalisering maken het (bedrijfs)leven een stuk gemakkelijker. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Anderzijds brengt dit ook risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld op het vlak van security en privacy.

Meer lezen

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures