Nieuws voor en door ICT :}

Razendsnel glasvezel :}  

7 oktober 2020

Afgelopen periode hebben we met ons team het goede nieuws bekend gemaakt binnen de regio Vijfheerenlanden. Het is namelijk écht zo dat we met een grote leverancier glasvezel gaan realiseren voor dit gebied.   
Het is klaar met het oude DSL-gedoe, waarom zou je nog op je oude verbinding werken als je letterlijk kunt internetten met de snelheid van het licht?!   

Meer lezen

Dé ICT roadmap :}   

21 augustus 2020

Als je aan een roadmap denkt denk je misschien al snel aan een wegenkaart of Google Maps.   
Toch is het ook een term die steeds vaker voorkomt in het bedrijfsleven, een roadmap voor de marketing, een roadmap voor de financiën, een roadmap voor… vul het zelf maar in. 

Meer lezen
ICT-Accountancy

Speciaal voor jou: de laatste blog van de maand ;}

31 juli 2020

Het is wellicht gek om te bedenken dat we alweer dik vier maanden thuiswerken.
Voor degene die alweer een tijdje op kantoor zitten is dat natuurlijk niet het geval, daarnaast is het ook weer heerlijk om terug te zijn op je oude vertrouwde werkplek! 

Meer lezen
Jouw Accountmanager

Kemker ICT Groep praat je bij: een nieuwe blog speciaal voor jou.

17 juli 2020

Mijn naam is Ivar Vierbergen, 28 jaar, woonachtig in Leerdam en accountmanager sales & marketing bij Kemker ICT Groep. De diversiteit in mijn baan vind ik het allerleukst, sales en marketing zijn natuurlijk twee zeer belangrijke leidraden voor elk bedrijf.

Meer lezen
Jouw VoIP

Klantcase in Leerdam: hét resultaat van de ICT scan.

3 juli 2020

Het is onze missie om dagelijks steeds beter te worden in onze expertise: jouw ICT leveren met een glimlach :} Daarom is daarover vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten sterk van belang. 

Meer lezen
Jouw Cloudopslag

Klantcase in Gorinchem: slimme dataopslag voor de Limonadebrigade.

29 mei 2020

Wij bedienen onze klanten graag op hun behoeften, niet zozeer wat wij belangrijk vinden maar wat de klant belangrijk vindt! Daarom zijn wij iedere dag bezig om het voor onze klanten nóg slimmer, veiliger én betaalbaar te maken.

Meer lezen
ICT met een glimlach

Vooruitkijken met een glimlach :}

15 mei 2020

De maatregelen zijn versoepeld, de terrassen gaan weer open en het weer wordt steeds mooier!
Maar het mooiste nieuws is natuurlijk dat het virus stukje bij beetje steeds minder wordt, we zijn er zeker nog niet vanaf maar er doen zich positieve ontwikkelingen voor. Dat betekent dat het tijd is om vooruit te kijken, vooruitkijken met een glimlach welteverstaan.

Meer lezen

Kemker ICT Groep praat je bij :} 

24 april 2020

Vooral nu komen veel sectoren erachter hoe cruciaal ICT is. De brancheorganisatie ICT-waarborg heeft zelfs een oproep gedaan aan minister Koolmees dat het nu wel eens tijd wordt om hierop te letten. Waarom is ICT dan juist nu extra urgent tijdens deze coronacrisis? Denk bijvoorbeeld aan software en applicaties voor ziekenhuizen. De techniek draait in die sector momenteel flink wat overuren!  Er is urgentie dat alles goed doorloopt en dat de servers het aankunnen. Juist nu zijn patiëntgegevens die staan opgeslagen in de Cloud, van hoge prioriteit.  

Meer lezen

ICT-beveiliging, hoe zit dat met thuiswerken?

10 april 2020

Het is nu alweer ongeveer een maand dat we met zijn allen (gezellig) thuis werken, ik moet zeggen dat ik er inmiddels wel aan gewend ben. Hoe zit dat met jou? Al helemaal geïnstalleerd en wel, de dag goed ingepland en je werkplek gevonden? Een goede organisatie is wel zo van toepassing in deze tijden van corona. Zo ook een goede beveiliging voor alle ICT-processen waar je dagelijks mee te maken hebt.

Meer lezen

Thuiswerken zoals het hoort.

27 maart 2020

De eerste twee weken van het officieel thuiswerken zitten er alweer op! Hoe heb jij dit ervaren? Waar liep je tegenaan en waar liggen juist de technische oplossingen die je vooruithelpen? Natuurlijk hebben we allemaal wel een PC of laptop, dus je kunt in principe overal thuis aan de slag. Maar progressie is key, en je wilt uiteraard zo efficiënt mogelijk zijn, ook als thuiswerker.

Meer lezen

Kemker ICT Groep tipt: thuiswerken in tijden van corona.

20 maart 2020

Sinds vorige week werd er een oproep gedaan door onze minister-president om zoveel mogelijk thuis te werken. Begin deze week is er gemeld dat het noodzakelijk is om thuis te werken volgens Mark Rutte en het kabinet. De situatie is dus redelijk serieus te noemen, ook in situaties zoals deze helpt de techniek ons gelukkig! Want thuiswerken vraagt om verstandige en technische oplossingen.

Meer lezen
Jouw Cloud opslag

Data Opslag Nederland.

6 maart 2020

Vergeet Dropbox, iCloud en zelfs je Google Drive.
Bij Kemker ICT Groep is er een oplossing die voor jou het meest geschikt is, om je data veilig op te slaan en overal te gebruiken.

Meer lezen
De Online werkplek

Hét All-in ICT-beheer en dé All-in Cloudwerkplek van Kemker ICT Groep.

28 februari 2020

Het is je vast niet ontgaan, Kemker ICT Groep heeft iets nieuws: All-in ICT-beheer en de All-in Cloudwerkplek. Je leest het al: All-in, dus alles in één voor jou en jouw bedrijf.

Meer lezen

Het Apple-dilemma.

10 februari 2020

Ik zelf ben een groot voorstander van Mac. Voor zowel privé als zakelijk. Nu is het natuurlijk per bedrijf verschillend of er gewerkt wordt met Apple of Microsoft. Eén van de redenen dat ik enthousiast ben over iMacs en MacBooks is het feit dat er weinig tot geen virussen voor zijn ontwikkeld. Als je écht zorgeloos wilt computeren dan is een MacBook of iMac zeker aan te raden. In deze spiksplinternieuwe blog praat ik je bij over de wondere wereld van Apple en de beveiligingskant van dit fenomeen.

Meer lezen

Het geweldige Microsoft Teams.

31 januari 2020

 Per 31 juli 2021 stopt Microsoft met Skype For Business. Je kunt er maar op tijd bij zijn vinden we bij Kemker ICT Groep. Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe moet dat nu zonder Skype For Business? 

Meer lezen
Jouw Accountmanager

Het welbekende Office 365.

24 januari 2020

Office 365, wellicht heb je er al eens van gehoord of werk je er al een hele tijd mee. In deze blog neem ik je graag mee naar de essentie van dit Microsoftproduct en ik zou zeggen: doe er je voordeel mee, het is tenslotte ‘’gratis informatie’’.

Meer lezen

Belangrijk bericht voor alle ondernemers met een éénmanszaak.

10 januari 2020

Let op: dit is een blog die niet per se ICT gerelateerd is maar wel zeer relevante informatie van onze kant geschonken aan iedere ondernemer (met eenmanszaak) die dit leest! Zo zijn we dan ook wel weer. Uiteraard geschreven met een Glimlach :}

Meer lezen

Een goede security is en blijft cruciaal.

16 december 2019

Op bovenstaande foto zie je een groot paleis genaamd: palacio de bellas artes, wat betekent: paleis voor de schone kunsten. Dit prachtige gebouw bevindt zich in Mexico-stad, Mexico. En het is meteen het belangrijkste gebouw van heel Mexico-stad dus ga maar na hoe goed het beveiligd is.

Meer lezen

Microsoft tipt: stop met het gebruiken van Windows 7.

9 december 2019

Nog dik een maand en dan is het zover, dan stopt de officiële ondersteuning en updates voor Windows 7. Je hebt hem al door, Kemker ICT Groep raadt het je sterk af om deze versie van Windows nog te gebruiken. 

Meer lezen

Microsoft tipt: gebruik geen Internet Explorer meer.

29 november 2019

Je kent het vast nog wel, de browser van Microsoft: Internet Explorer, of misschien werk je er zelfs nog steeds mee. En dat heeft natuurlijk een reden, wist je dat IE zwaar verouderd is en daarmee ook heel erg onveilig is geworden?

Meer lezen

IPhone, IPad of Macbook nodig?

15 november 2019

Wij van Kemker ICT Groep leveren graag al jouw devices met een glimlach en daarom zijn we continue voor je aan de slag met de juiste oplossingen.
Zo geldt dat ook voor ons als serviceverlener van kwalitatieve Apple producten.

Meer lezen
Smart working via Kemker ICT Groep

Slim werken, het nieuwe werken van nu :}

07 november 2019

Eerder deze week waren wij op het ‘’worksmarter’’ event in de fabrique te Utrecht. Het was een dag vol inspiratie, workshops en relevante sprekers gefocust op het ‘’slimme’’ werken van nu. juist omdat we jouw ICT met een glimlach leveren willen dat dit voor zo slim mogelijk gebeurt!

Meer lezen

AVG/GDPR, er is voorbereiding vereist voor de nieuwe wet bescherming persoonsgegevens.

06 november 2019

Automatisering en digitalisering maken het (bedrijfs)leven een stuk gemakkelijker. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Anderzijds brengt dit ook risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld op het vlak van security en privacy.

Meer lezen

De 10 belangrijkste trends in Backup en Disaster Recovery voor 2020!

06 november 2019

1. Einde aan ‘One-size-fits-all’ aanpak Veel van onze partners zijn gestandaardiseerd op één van onze backup en disaster recovery diensten. Dit betekent dat zij al hun klanten bedienen met dezelfde oplossing. We verwachten dat de behoeftes van klanten in...

Meer lezen

5 redenen waarom 5 dagen retentie echt te kort is!

06 november 2019

De woorden backup en retentie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de praktijk zie we echter dat veel klanten kiezen voor een retentie van slechts 5 dagen of soms minder. In dit artikel vind je 5 redenen waarom het ons advies is om te kiezen voor langere...

Meer lezen

Veel bedrijven hebben cybersecurity niet op orde

06 november 2019

Veel bedrijven hebben cybersecurity niet op orde “net als brandbeveiliging en inbraakbeveiliging moet ook cybersecurity gewoon worden”, dat stelt michel verhagen. Hij is programmamanager van het digital trust center (dtc). De risico’s...

Meer lezen

Wij opereren door het hele land met een glimlach :}

Momenteel hebben wij klanten in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Gorinchem, Arkel, Geldermalsen, Beesd, Oosterwijk en Leerdam.   

Wij helpen je graag met het maken van de volgende stap in jouw ICT.      

We horen graag van je :}

Kemker ICT Groep B.V.
Kerkelaantje 14
4163 LH Oosterwijk

085 222 0 300 info@kemkerict.nl Neem direct contact op

Blijf op de hoogte

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring  |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand