Microsoft 365 zakelijk

Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Microsoft Exchange

De welbekende applicaties voor het maken en openen van documenten, zoals: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Microsoft Exchange (de mailserver voor jouw e-mail en agenda)

Microsoft 365-abonnementen bevatten de desktopversie van de nieuwste Microsoft-toepassingen. Gebruikers kunnen deze op meerdere computers en apparaten installeren. 

We zijn een IT club die graag met je meedenkt: Microsoft 365 licenties

We denken graag met je mee welke Microsoft 365 licentie het beste is voor jouw onderneming. De meest voorkomende licentie voor zakelijk gebruik is Business Premium of E3 met daarin: Outlook, Word, Excel, Powerpoint en de inbegrepen services: Exchange, Onedrive, Sharepoint, Teams. Graag gaan we met je in gesprek over de meest geschikte Microsoft licentie voor jouw bedrijf.

Installeren

Je kunt de licentie op meerdere apparaten installeren, zoals PC’s, Macs, Android-tablets, Android-telefoons, iPad en iPhone. Indien je een actief Microsoft 365-abonnement hebt dat de desktopversie van Microsoft bevat, beschik je altijd over de meest recente versie van de toepassingen.

Office 365 Enterprise E3 of Business Premium?

Er zijn een aantal softwareapplicaties die onmisbaar zijn voor vrijwel elk bedrijf dat draait op Windows besturingssystemen. Microsoft Office is de overkoepelende naam van het pakket aan applicaties dat in vrijwel elke organisatie veel gebruikt wordt. Applicaties die in de Office pakketten vallen zijn zaken als Word, Excel, PowerPoint en vele andere applicaties. Er zijn verschillende pakketten aan te schaffen. Het is belangrijk om goed te bedenken welke Office variant het beste past bij jouw bedrijf. We belichten in hieronder de verschillen tussen Office 365 Enterprise E3 en Business Premium wat hopelijk bijdraagt aan het maken van de juiste beslissing voor jouw organisatie.

Business, Enterprise en ProPlus geschikt voor verschillende aantallen gebruikers

Binnen Office 365 zijn er twee hoofdcategorieën in het aanbod van pakketten te onderscheiden, namelijk Business en Enterprise. Er is nog een derde variant die hier tussenin zit en aangeboden wordt onder de noemer ProPlus. Een van de verschillen in de pakketten is het aantal mogelijke gebruikers. De business pakketten faciliteren software tot 300 gebruikers, terwijl zowel ProPlus als Enterprise geen limiet hebben qua gebruikers.

Inhoudelijke verschillen tussen Premium en Enterprise

Naast het aantal gebruikers waar de applicaties in verschillen, zijn er ook inhoudelijk een aantal significante verschillen tussen Business premium en Enterprise E3. Als gezegd gaan we in dit artikel vooral dieper in op de zakelijke varianten Office 365 Business Premium en Office 365 Enterprise E3.

In Business Premium zijn online diensten met betrekking tot “On-premise Services” alleen online beschikbaar, terwijl Enterprise E3 dit ook lokaal aanbiedt. Enterprise E3 is ook op het gebied van integraties en koppelingen met bedrijfssoftware aantrekkelijker, omdat het mogelijk is het systeem te koppelen met bestaande CRM of boekhoudsoftware. Ook biedt Enterprise E3 door Office 365 aangeboden beveiligingsoplossingen en is het mogelijk gebruik te maken van zogenaamde ‘Group Policies’.

Office 365 Business Premium

Office 365 premium is zoals de naam al doet vermoeden de meest volledige variant die geschikt is tot een aantal van maximaal 300 gebruikers. Het pakket bestaat uit meerdere programma’s die gericht zijn op de interne communicatie. Hierbij valt te denken aan Exchange online, Sharepoint, maar ook bijvoorbeeld Skype en uiteraard het volledige Officepakket met Excel, Outlook, Powerpoint, Word, OneNote en Access.

Office 365 Enterprise E3

De Enterprise pakketten zijn qua inhoud zeer goed te vergelijken met de Business pakketten. Het grootste verschil zit echter in het aantal gebruikers en uiteraard in de eerdergenoemde koppelingen met bestaande boekhoudsoftware en CRM applicaties, wat voor veel grotere organisaties en bedrijven een zeer groot pluspunt is.

Welk Office 365 pakket past het beste bij mijn bedrijf?

Uiteraard hangt het antwoord op deze vraag vooral af van de wensen van de gebruiker, als ook het beschikbare budget, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat vooral voor de kleinere bedrijven Office Business Premium vaak toereikend genoeg is en er niet altijd behoefte is aan een Enterprise E3 pakket. Wanneer jouw organisatie echter van een groter formaat is, dan is een Enterprise pakket vrijwel de enige optimale oplossing, omdat deze het hele bedrijf omvat en ongelimiteerd is qua gebruikers. Voor meer inhoudelijke en gedetailleerde informatie en advies op maat kun je altijd contact met ons opnemen, via telefoon (085 222 03 00), e-mail (info@kemkerict.nl) of het contactformulier op onze website.

Samen aan de slag?

Heb je direct Microsoft 365 nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures