Voorkomen is beter dan genezen :} 

23-4-2021

Helemaal als je iedere dag wilt werken met een glimlach!

Als je druk bezig bent met je werk, personeel, projecten en videocalls zul je waarschijnlijk niet zo snel stil staan bij de vraag of je dat allemaal veilig doet. Het gaat veelal digitaal, best gebruiksvriendelijk en soms al volledig geautomatiseerd. Je werkt iedere dag met meerdere applicaties, denk aan je e-mail, Cloud, Zoom, Teams, CRM en ga zo maar door.  

Het feit is dat veel van deze applicaties allemaal online draaien of al volledig in de Cloud zitten.
Wat vaak wordt vergeten door de drukke ondernemer is of het allemaal wel veilig genoeg is. 

Stel je voor dat…

Je bent bezig met die superbelangrijke presentatie die bijna af is, je moet die morgen geven aan een potentiële warme klant. Maar dan… crasht het bestand, je probeert hem nog terug te vinden maar tevergeefs. Snel kom je erachter dat jouw hele database is ’gegijzeld’ je kunt er niet meer bij. Je krijgt een e-mailtje uit onverwachte hoek, de afzender is vager dan ooit. De hacker aan de andere kant kon geen slechtere timing bedenken om jouw omgeving aan te vallen. Dit gebeurt (niet schrikken) wekelijks bij bedrijven over de hele wereld.  
Het vervelende is dat je een ransomware aanval niet gelijk ziet aankomen.  
 
Daarom is het belangrijk om eens na te denken over een goede en volledige ICT-beveiliging, waarbij jouw zakelijke omgeving volledig zit dicht getimmerd en dus een stuk minder tot niet vatbaar is voor de hedendaagse hacker. We gaan hier straks wat verder op in :}  

De basis  

Veiligheid boven alles, die quote is je vast wel bekend. En zeker niet minder waar.
Dit geldt in ICT land voor de volle 100 %. Als je zo fijn bezig bent elke dag dan is het logisch dat je vergeet hoe goed je eigenlijk beveiligd moet zijn. Al helemaal vandaag de dag met alle gevaren van dien. Er zijn meer hackers actief dan ooit en daarbij zijn systemen steeds ‘makkelijker’ te hacken omdat de hacker steeds slimmer wordt.  

Ook omdat je als bedrijf steeds meer digitaal aanwezig bent voor zowel extern (klanten, partners, leveranciers) als intern (collega's, directie, management).
Helemaal in deze (corona)tijd. Denk aan: videobellen, team-meetings, mailen, Cloudopslag, VoIP telefonie en ga zo maar door. Meer dan 80 % speelt zich af online. Wat betekent dat jouw beveiliging voor 100 % up-to-date moet zijn, voorkomen is dus beter dan genezen. 

Waar moet je opletten? 

* Dat je een cybersecuritypakket hebt die jouw volledige omgeving beschermd, dus bijv. niet alleen jouw internetverkeer maar ook je #email, je #data, je #login, gedeelde bestanden en ga zo maar door. Als jij een simpele #antivirus hebt zal dat nooit genoeg zijn voor jouw hele omgeving. 
 
* Dat je gebruikt maakt van een AVG-proof Cloudopslag. En nee, dat is géén Googledrive, iCloud of Dropbox uiteraard kennen we ze allemaal maar veilig zijn ze allemaal niet! Dit heeft er mee te maken dat het Amerikaanse partijen zijn, waarbij jouw data dus niet in Europa staat maar in Amerika. Ten eerste mag dat niet volgens de AVG en ten tweede is het niet zo veilig als je denkt. 
 
* Veilige internetverbindingen. Of je nu thuiswerkt, flexwerkt, op kantoor werkt of je zit bij de klant. Hou goed in de gaten via welk netwerk jij je online werkzaamheden doet. En jouw eigen verbinding op de zaak hoe goed is die beveiligd? ;}

De juiste oplossingen mét een glimlach 

 *Eén cybersecuritypakket die jouw hele online omgeving beveiligt en ook je smartphone en tablet. 
 
*Een Nederlandse Cloudopslag via Data Opslag Nederland waarbij jij op al jouw apparaten je data hebt en het zelfs iedere vijf minuten geback-upt hebt. Daarnaast begin je gelijk met een account van 1TB én kun jij dus overal en altijd slim en veilig werken wat het allemaal een stuk efficiënter maakt. 

*Een complete en beveiligde internetverbinding mét een sterk wachtwoord, VPN-verbinding en twee factor  authenticatie. Daarnaast is het veel slimmer om je internet door een betrouwbare IT partij te regelen dan zomaar iets te bestellen ;}

ICT-beheer én ICT-beveiliging in één pakket? Kies voor ICT met een glimlach! :} 

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures