Serverbeheer: slim, veilig betaalbaar

Proactief serverbeheer

Snelle servers zonder storingen

Wat is een server eigenlijk? Een server kun je zien als het hart van een bedrijfsnetwerk, een van de meest belangrijke centrale schakels in de ICT infrastructuur van de organisatie. Hier worden bijv. waardevolle data bewaard waaronder de bedrijfsmail. En tevens verzorgt de server de uitvoering van applicaties die nodig zijn om belangrijke werkzaamheden uit te voeren.

Serverbeheer omvat het controleren en onderhouden van de server(s). Dit omvat o.a. het uitvoeren van back-ups, installatie antivirus updates en security patches, controle logbestanden, harddiskruimte controle. Veel van dit soort onderhoud werkzaamheden worden in de nacht uitgevoerd zodat je hier niets van merkt.

Waarom is serverbeheer nodig?

In ouderwetse server systemen zonder onderhoud van een deskundige beheerder, kan het zo zijn dat je alles kwijtraakt wanneer een server uitvalt. Een horrorscenario dat helaas nog steeds voorkomt. Denk hierbij aan storingen, waarbij je het werk neer zal moeten leggen, hierdoor gaat kostbare tijd die verloren die beter was besteed aan de groei van de onderneming.

Laten we eerlijk zijn, als ondernemer, of als medewerkers van een onderneming, wil je gewoonweg niet in de weer zijn met server problemen. Je wilt gewoon dat alles in goede orde functioneert, iedere dag weer, zodat elke minuut van de werkdag besteed kan worden aan productieve zaken.

Proactief in plaats van reactief onderhoud

Ook servers kennen geen eeuwig leven. Maar het is lastig als leek in te schatten wanneer het tijd is om de server te upgraden. Of dat de gehele server vervangen dient te worden. Ook hier letten wij op, in de geest van proactief onderhoud. Onderhoud voordat er problemen gaan ontstaan. Zodra de eerste tekenen zichtbaar zijn dat de server wellicht haar beste tijd gehad heeft, zullen we hier direct naar handelen.

Op locatie, op afstand of hybride ondersteuning

Het meest voordelig is om serverbeheer geheel op afstand uit te laten voeren. Dit noemen we ook wel remote serverbeheer. Op afstand controleren wij de staat van zowel fysieke als virtuele server(s) en voeren updates uit zodat deze te allen tijde optimaal werken en solide beveiligd zijn.

Het is ook mogelijk om een serverbeheerder in te huren op locatie. Dit brengt grotere kosten met zich mee, maar daar staat tegenover dat de lijnen korter zijn en bij storingen kan dit tijdwinst opleveren.

Ten slotte, is het mogelijk om het server onderhoud op afstand uit te laten voeren maar periodiek een beheerder op locatie langs te laten komen.

Serverbeheer of all-in ICT?

Een serverbeheerder bekommert zich 24/7 om het serverpark. Dus niet om printers, wifi of andere onderdelen van de ICT infrastructuur van jouw organisatie. Indien je op zoek bent naar bredere ICT ondersteuning dan is het all-in ICT pakket aan te bevelen.

Nooit meer last van server storingen

Hoe fijn zou het zijn als je erop kunt rekenen dat de servers altijd operationeel zijn. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Mocht er onverhoopt toch een storing optreden dan kunnen wij dezelfde dag nog op locatie het probleem verhelpen. Je onderneming kan in de tussentijd tijdens de reparatie werkzaamheden gewoon verder omdat we een reserve server meenemen met de meest recente back-up.

Wij streven altijd naar ‘redundancy’. Dit wilt zeggen: solide back-ups om continuïteit te garanderen. Mocht een harde schijf uitvallen, geen probleem, dan is er een tweede harde schijf die in werking treedt. Dit geldt ook voor andere facetten aan de server, er is altijd een ‘plan B’. Wij worden op de hoogte gesteld automatisch en wij zullen de problemen verhelpen zo spoedig als mogelijk. Maar in de tussentijd kunnen jij en je personeel gewoon doorwerken.

Waarom Kemker ICT Groep?

Wij verzorgen al meer dan 20 jaar de adequate werking van het serverpark voor bedrijven door heel Nederland van MKB tot grote corporaties en borgen 24/7 dat honderden servers, zowel Windows als Linux, continu werkzaam zijn. Maar niet alleen operationeel, wij gaan nog een stapje verder en zorgen er ook voor dat de servers in top conditie verkeren, en zodoende ben je verzekerd van een systeem dat altijd snel werkt.

Kosten van serverbeheer

Wij hanteren een voordelig vast bedrag per maand. Geen verrassingen achteraf qua kosten. Wanneer bijv. server vervanging of uitbreiding aanbevolen wordt, zullen wij altijd vooraf de kosten transparant rapporteren met enige achtergrond waarom wij denken dat deze verbeteringen nodig zijn. Aan jou dan de keus om hier gehoor aan te geven.

Heb je nog twijfels? Vraag kosteloos en vrijblijvend een quickscan op locatie aan. Wij zullen dan het serverpark aan een kritische maar faire blik onderwerpen. Mocht alles in de haak zijn dan zullen we dit eerlijk aangeven. Wij hebben voor deze quickscan geen wachtwoorden nodig en zullen geen software installeren. Van ons bezoek merk je dus in principe niets. Het helpt je om een accuraat beeld te krijgen van de huidige staat van jullie server(s), en waar eventuele zwakheden qua beveiliging, performance en uptime liggen.

maak een afspraak

Support :}

Wij kunnen hulp leveren op afstand. Indien gewenst, komen wij graag bij  jou langs. 

Beveiliging :}

Wij snappen dat je veilig wilt werken. Daarom hebben wij de alles-in-één-beveiliging voor al jouw apparaten. 

Systeembeheer :}

Natuurlijk wil je werken zonder zorgen over je werkplek, netwerk en server-omgeving. Dit doen wij met onze slimste technieken. 

Optionele diensten

Hieronder zie je een overzicht van de optionele diensten die perfect aansluiten op het All-in ICT ondersteuning.

Office 365 :}

Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Skype, E-mail en Agenda en nog veel meer. Dit allemaal in één licentie. 

Cloudservices :}

Veilig bestanden delen met wie je maar wilt. Deze staan versleuteld opgeslagen via Data Opslag Nederland. Altijd en overal toegang tot jouw bestanden. 

VoIP-telefonie :}

Altijd en overal telefonisch bereikbaar zijn met je mobiel en vaste toestel met kantoor op afstand. Hét alternatief voor ISDN. 

Interesse in All-in ICT ondersteuning?

We horen graag van je! :}

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures