Belangrijk bericht voor alle ondernemers met een éénmanszaak.

10 januari 2020

Let op: dit is een blog die niet per se ICT gerelateerd is. 

Maar wel zeer relevante informatie van onze kant geschonken aan iedere ondernemer (met eenmanszaak) die dit leest!
Zo zijn we dan ook wel weer. Uiteraard geschreven met een Glimlach :}

Het is je wellicht niet ontgaan maar vanaf 1 Januari was het de dag dat 1,3 miljoen eenmanszaken in Nederland hun nieuwe btw-nummer mochten instellen op de website en de facturen.
Nu rijst in mij de vraag: vanwaar ineens deze verandering?
Is het oude btw-nummer niet leuk meer?
Nou gelukkig ben ik op onderzoek gegaan om erachter te komen wat hiervan de precieze reden is.

In het verleden is er kennelijk weerstand ontstaan door privacybescherming en jawel: identiteitsfraude wat betreft het BSN in het btw-nummer dit vond de Autoriteit Persoonsgegevens reden genoeg om er iets aan te doen dus een nieuwe regeling te treffen wat betreft het oude btw-nummer. Stel je zelf de vraag: is het eigenlijk wel nodig dat er een BSN is vermeld in het btw-nummer?
Ik vind het namelijk wel opmerkelijk, het voegt naar mijn mening niet veel toe als het gaat om de zakelijke activiteiten met betrekking tot het btw-nummer.

Natuurlijk is het wel zo handig dit goed en duidelijk te communiceren naar je klanten en bezoekers, met name online. Staat het nieuwe btw-nummer al op je website? Gewoon puur even een kwestie van aanpassen: wel zo handig natuurlijk.

Nog even de checklist:
*Jij bent een gelukkig freelancer en natuurlijk op de hoogte van dit nieuws.
*Het opnemen van je btw-id. op je facturen en briefpapier.
*Het vermelden van het nieuwe btw-nummer op je website of webshop.
*Last but not least: het informeren van je accountant.

Zaken in het buitenland? Neem dan de gewijzigde btw-id’s van klanten en leveranciers op in je administratie. Geef ook jouw nieuwe btw-id. door aan buitenlandse leveranciers.

Voor de éénmanszaak (en natuurlijk ook iedere andere ondernemer) die dit leest: Kemker ICT Groep wenst jou het allerbeste toe in 2020! 

Alles voor de veiligheid :}

Bekijken

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures