Desktop as a service: slim, veilig en betaalbaar

All-in desktop as a service

Wat is desktop as a service?

Desktop as a service (DaaS), ook wel cloud werkplek genoemd, is een ICT oplossing waarbij een derde partij ervoor zorgt dat je te allen tijde toegang hebt tot alle software die je nodig hebt om een bedrijf te runnen.

Wij hosten alle bedrijfsapplicaties van Microsoft Word tot aan e-mail, antivirus en data opslag. Met desktop as a service heb je altijd toegang, van ieder toestel, en iedere locatie waar een internetverbinding is, tot software die essentieel is om aan je onderneming te werken.

Mogelijkheden en voordelen van DaaS

Geen ‘gedoe’ meer met updates installeren, licenties die verlengt moeten worden, en storingen en andere technische problemen die ervoor zorgen dat een programma niet naar wens functioneert. Wanneer je desktop as a service inzet kun je er altijd van op aan dat alles ‘gewoon’ werkt.

Een voordeel aan DaaS is dat het rollen gebaseerd is. Een administratie medewerker heeft waarschijnlijk genoeg aan e-mail, een boekhoudprogramma en basis programma’s zoals antivirus en data opslag. Een marketing medewerker zal ook gebruik willen maken van Word en wellicht Powerpoint voor presentaties. Medewerkers worden dus niet overrompeld met een hele waslijst aan applicatie die niet relevant voor hem of haar zijn. Als bijkomend voordeel kunnen de kosten zo nog beter binnen de perken gehouden worden.

Waarom zou je niet gewoon zelf Microsoft 365 installeren? Microsoft 365 kan standaard inbegrepen worden bij de desktop as a service oplossing van Kemker. Maar Microsoft 365 op zichzelf komt met wat haken en ogen die Kemker voor je verhelpt. Allereerst, de data door Microsoft bewaard wordt ondergebracht in het buitenland. Wat niet handig is t.o.v. AVG wetgeving. Bij Kemker kun je ervan op aan dat alles in Nederland blijft. Wij hebben twee datacenters, een in Amsterdam en een in Delft. Zodoende heb je ook altijd redundantie. Wilt zeggen, jouw data kan nooit verloren gaan omdat er altijd een back-up is. V.w.b. ondersteuning, is het fijn om te weten dat medewerkers van Kemker zowel op locatie als op afstand deskundige support kunnen verlenen i.p.v. dat je een buitenlands call center moet bellen om vervolgens een keuzemenu te moeten doorlopen en een kwartier in de wachtrij te staan. Je kunt 24/7 rekenen op Kemker. Onbeperkt, geen strippenkaart o.i.d.

Willen jullie eigen applicaties toevoegen zoals een CRM systeem? Geen probleem. Kemker levert altijd de absolute fundamentele basis applicaties. Maar indien je zelf al jaren werkt met bepaalde software dan kan die opgenomen worden in jullie digitale werkplek. Ook is DaaS van Kemker soepel aan te sluiten en te koppelen tot de bestaande ICT infrastructuur waaronder hardware zoals printers.

Is desktop as a service niet duur t.o.v. alles zelf doen? Een online werkplek verzorgd door Kemker kan al voor €2,99/dag. Er zijn vele kosten die je vermijdt. Je hoeft zelf niet meer licenties voor applicaties aan te schaffen en te verlengen. Om nog maar te zwijgen over alle tijd die je kwijt bent aan updates installeren, maken van back-ups, en troubleshooten wanneer er iets mis gaat. En zoals iedereen weet: tijd is ook geld. Voorheen was de IT afdeling veel tijd kwijt aan het verzorgen van basale zaken zoals het wijzigen van wachtwoorden voor gebruikers, updaten van programma’s en anti-virus. Maar dat is verleden tijd met DaaS. Daarmee wordt de IT afdeling ontlast.

DaaS is verder zeer flexibel en dus schaalbaar. Afgelopen week drie nieuwe medewerkers aangenomen? Geen zorgen, binnen minuten zijn zij voorzien van eigen accounts incl. individuele e-mailadressen. En vice versa, mocht je onderneming actief zijn in een branche die gekenmerkt wordt door seizoensgebonden vraag, kun je ook gemakkelijk weer terug schalen en zodoende kosten besparen in de rustigere periodes.

Het thuiswerken is bezig aan een opmars. Desktop as a service is onontbeerlijk voor soepel werken vanuit huis. DaaS werkt in principe op ieder toestel. Ook op verouderde persoonlijke laptops bijvoorbeeld. Ook daar kan men snel op werken. De performance is dus altijd hoog. Is dat niet onveilig? Werken vanaf persoonlijke toestellen? Dankzij DaaS is er altijd solide beveiliging. Bijvoorbeeld o.a. dankzij tweefactorauthenticatie (2FA) en door gebruik van een robuuste wachtwoordmanager (LastPass). Wordt de persoonlijke laptop gestolen? Geen probleem. Kwaadwillende partijen kunnen niet in de online werkplek komen. Er is altijd sprake van SSL beveiliging en verbinding wordt gemaakt via VPN wat voorkomt dat gevoelige data in verkeerde handen komt.

Waarom DaaS van Kemker ICT Groep?

Nu zijn er wel meer desktop as a service aanbieders in Nederland, maar waarom zou je nu juist voor Kemker ICT Groep moeten kiezen? 

- 24/7 onbeperkt support
- 1 uur periodiek beheer op locatie 
- Ieder uur een back-up
- Hersteld in 5 minuten
- Volledige versleuteling Cloudopslag 100% AVG proof   
- Onbeperkt online trainingen

Check hier de pagina over de All-in Cloudwerkplek, daar waar onze DaaS oplossing mooi naar voren komt. Speciaal voor jou: werken in de Cloud met een glimlach! :} 

maak een afspraak

Support :}

Wij kunnen hulp leveren op afstand. Indien gewenst, komen wij graag bij  jou langs. 

Beveiliging :}

Wij snappen dat je veilig wilt werken. Daarom hebben wij de alles-in-één-beveiliging voor al jouw apparaten. 

Systeembeheer :}

Natuurlijk wil je werken zonder zorgen over je werkplek, netwerk en server-omgeving. Dit doen wij met onze slimste technieken. 

Optionele diensten

Hieronder zie je een overzicht van de optionele diensten die perfect aansluiten op desktop as a service.

Office 365 :}

Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Skype, E-mail en Agenda en nog veel meer. Dit allemaal in één licentie. 

Cloudservices :}

Veilig bestanden delen met wie je maar wilt. Deze staan versleuteld opgeslagen via Data Opslag Nederland. Altijd en overal toegang tot jouw bestanden. 

VoIP-telefonie :}

Altijd en overal telefonisch bereikbaar zijn met je mobiel en vaste toestel met kantoor op afstand. Hét alternatief voor ISDN. 

Interesse in All-in ICT ondersteuning?

We horen graag van je! :}

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures