Desktop as a service

Optimale desktop as a service

Desktop as a service voor slimmer, veiliger en betaalbaar werken.

Het nieuwe werken biedt vele voordelen voor ondernemers en werknemers

De kantoorcultuur is de afgelopen jaren mede door de coronacrisis behoorlijk veranderd. Dit heeft niet alleen maar slechte dingen en stress voor veel ondernemers gebracht, maar ook een nieuwe manier van werken waarbij mensen hun privé- en werkleven vrijer kunnen indelen en bovendien vaak ook nog productiever kunnen zijn, terwijl de ondernemer ook nog eens kosten op de huisvesting kan besparen. Om ervoor te zorgen dat al het personeel succesvol vanaf huis kan werken zijn er verschillende infrastructuren mogelijk om dit te faciliteren. Een populaire manier die steeds vaker wordt gebruikt en verschillende voordelen biedt, is een opzet die 'desktop as a service' wordt genoemd, waarbij er vanuit een cloud wordt gewerkt.

Bedrijfsgegevens beter beschermd via een 'desktop as a service' constructie

Een cloud opslag is steeds populairder, omdat meerdere mensen bij de bedrijfsgegevens kunnen en flexibele werkplekken makkelijker te faciliteren zijn. 'Desktop as a service' is een manier van werken, waarbij er vanaf afstand ingelogd kan worden op een desktop in de cloud, zodat alle gegevens en bestanden niet op een harde schijf of een laptop opgeslagen hoeven worden. Deze online werkplek of hosted desktop, biedt zowel voor de ondernemer als het personeel diverse voordelen. Een medewerker is niet verantwoordelijk of afhankelijk van zijn of haar eigen software en er kan gebruik gemaakt worden van alle middelen die vanuit de cloud worden gefaciliteerd door het bedrijf. Als bedrijf is er daarnaast ook meer controle op de veiligheid en ook op de activiteit en productiviteit van de medewerker wanneer deze vanaf huis werkt.

'Desktop as a service' maakt het ICT onderhoud op afstand makkelijker

Het werken via een 'desktop as a service' concept is een zeer eenvoudig principe, waarbij de medewerker middels een VPN of remote verbinding kan inloggen op een computer elders. In veel gevallen is dit een stuk veiliger dan het werken op de eigen laptop van de medewerker en zijn alle bedrijfsgegevens goed beschermd. Voor ICT afdelingen is het daarnaast ook aanzienlijk eenvoudiger om de software te onderhouden en ervoor te zorgen dat de juiste antivirus- en beveiligingssoftware is geïnstalleerd op elk profiel. Ook bepaalt het bedrijf welke toegang er wordt verleend aan het personeel, wanneer er binnen de zogenaamde remote sessie gewerkt wordt.

Waarom Kemker ICT Groep?

Wij verzorgen al meer dan 20 jaar ICT dienstverlening voor bedrijven door heel Nederland van MKB tot grote corporaties en borgen 24/7 dat alles wat te maken heeft met ICT continu werkzaam is. Maar niet alleen operationeel, wij gaan nog een stapje verder en zorgen er ook voor dat de ICT infrastructuren in top conditie verkeren, en zodoende ben je verzekerd van een systeem dat altijd snel werkt. Kemker ICT Groep staat voor slim, veilig en betaalbaar werken. Elke dag (thuis)werken met een glimlach. 

Heb je nog twijfels? Vraag kosteloos en vrijblijvend een quickscan aan. Wij zullen dan de ICT infrastructuur aan een kritische maar faire blik onderwerpen. Mocht alles in orde zijn dan zullen we dit eerlijk aangeven. Wij hebben voor deze quickscan geen wachtwoorden nodig en zullen geen software installeren. Van ons 'bezoek' merk je dus in principe niets. Het helpt je om een accuraat beeld te krijgen van de huidige staat van de ICT gezondheid binnen jullie organisatie, en waar eventuele zwakheden qua beveiliging, snelheid en stabiliteit liggen. En alsmede waar kansen liggen voor slimmer, efficiënter en productiever werken.

Samen aan de slag?

Heb je direct desktop as a service oplossing nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures