ICT-beveiliging, hoe zit dat met thuiswerken?

10 april 2020

Kemker ICT Groep praat je bij: alles over veilig thuiswerken. 

Het is nu alweer een maand dat alle collega’s vanwege de corona maatregelen, thuis zijn gaan werken. Ik moet zeggen dat ik er inmiddels wel aan gewend ben. Hoe zit dat met jou? Al helemaal geïnstalleerd, de dag lekker ingepland en je werkplek gevonden? Een goede organisatie is extra belangrijk in deze tijd. Zo ook een goede beveiliging voor alle ICT-processen waar je dagelijks mee te maken hebt.  

Voorkom dat je gepakt wordt door phishing (nep-mails).

Omdat je thuiswerkt is het cruciaal dat alles goed is beveiligd, denk hierbij aan je mail, je office, je Cloudomgeving en ga zo maar door. Wat je ook in de gaten moet houden is dat je jouw werkomgeving opent in een privé omgeving. Zowel digitaal als fysiek, dat laatste komen we zo op terug. Als we het hebben over de digitale omgeving: let goed op waar je wat opslaat, hoe je iets deelt en wat je opent qua e-mails. Juist nu proberen veel hackers je te misleiden in de vorm van phishing mailtjes en dat je goede doelen moet steunen vanwege corona. Een van de meest beruchte phising mails die nu rondgaan vanwege de coronatijd zijn degene die lijken afkomstig van de WHO (world health organization) maar zijn het niet, ze zijn afkomstig van zogenaamde scammers:
 
 Verzeker jezelf ervan dat de afzender een e-mailadres heeft als ‘persoon@who.int’. Als er iets anders is dan ‘who.int’ na het ‘@’-symbool, dan is deze afzender niet van de WHO. De WHO verstuurt geen e-mails vanaf adressen die bijvoorbeeld eindigen op ‘@who.com’, ‘@who.org’ of ‘@who-safety.org’.
 *Informatie uit betrouwbare bron.

Fysieke omgeving.

Als we het hebben over de fysieke omgeving is het natuurlijk handig dat je achtergrond zo professioneel mogelijk eruit ziet als je met iemand videobelt. Microsoft teams heeft tevens een zeer handige functie waarbij je de achtergrond als het ware kan ‘’blurren’’ ofwel: vervagen. Zodat ook de beller aan de andere kant niet kan worden afgeleid door jouw achtergrond. Zo houdt je het niet alleen strikt zakelijk maar ook veilig!

Phishing website.

Naast dat phishing veelvoudig via e-mails gebeurt zijn hackers zo slim om dit ook via websites te proberen. Zo is er tijdens deze coronaperiode een fake website die zich voordoet als The wallstreet Journal.
Ze melden het zogenaamde laatste nieuws over covid-19. Je vraagt je waarschijnlijk af, waarom zijn fake websites ook gevaarlijk? Als je ze opent kunnen ze jouw bankgegevens overnemen via de advertenties die erop staan, goed oppassen dus! *Informatie uit betrouwbare bron.

Complete beveiliging via Kemker ICT Groep.

Uiteraard leveren wij speciaal voor jouw business de juiste beveiliging. Voor zowel thuis als op kantoor!
 Dit noemen we Managed Security Protection. De perfecte bescherming tegen:
 *Phishing (nep-emails)
 *Ransomware (bestanden worden als het ware ‘’gegijzeld’’ in ruil voor losgeld)
 *Fileless attacks (bestandsloze malware, komt binnen in het systeem zonder sporen achter te laten)
 *Cloudbeheer (het beheer van een veilige Cloudomgeving!)

Anti-Phishing.

Vooral in deze tijd is het sterk van belang dat je voor je online bezigheden en je email een extra goede ICT-beveiliging hebt. Phishing is een hot item en hackers worden helaas steeds slimmer, maar niet getreurd.
Zo ook de beveiligingssoftware gelukkig. Daarom denken wij graag met jou en je business mee als het gaat om complete ICT-beveiliging, zeker ook voor de thuiswerkers! Dankzij onze Internet Security is het mogelijk om phishing te voorkomen, je kunt nog altijd nep mailtjes ontvangen maar door de Anti-Phishing techniek worden deze er snel uitgefilterd en wordt er een aanval op jouw systeem voorkomen

Ransomware wordt hard aangepakt door het ransomware shield.

Internet Security blokkeert automatisch ransomware met het 'Ransomware Shield'. Ransomware is een kwaadwillende aanvalsmethode om jouw gegevens te versleutelen en daarmee ontoegankelijk te maken. Vervolgens wordt er losgeld geëist om deze gegevens terug te krijgen of te voorkomen dat de hacker je gegevens openbaar publiceert op het internet.

Cloudbeheer.

Vooral voor de thuiswerker is het werken in de Cloud nu nog crucialer geworden. Je hebt al je zakelijke data zo'n beetje in de Cloud staan. Via ons is dat natuurlijk slim, veilig en betaalbaar. Dankzij het Cloudbeheer van onze Internet Security hoef jij je geen zorgen meer te maken of je wel veilig in de Cloud zit. Het beschermt jouw cloudomgeving tegen aanvallen van buitenaf zoals ransomware of malware. En dankzij onze eigen Clouddienst Data Opslag Nederland zit jij er nóg veiliger bij omdat dan al jouw data in Nederland staat opgeslagen en er ieder moment een backup gemaakt wordt van jouw bestanden.
We denken graag met je mee als het gaat om jouw Cloudbeheer en hoe je dat zo veilig mogelijk kunt aanpakken! 

Fileless Attacks.
Bestandsloze malware, het zijn aanvallen die in het systeem binnenkomen zonder sporen achter te laten. Bijna onmogelijk om het traceren dus. Gelukkig is het dankzij onze Internet Security mogelijk om deze wel te traceren en te voorkomen!

Beveiliging voor ál je apparaten.

Onze Internet Security is niet alleen voor jouw laptop of PC, zoals we het meest gewend zijn.
Nu hackers ook hebben ontdekt dat tablets, smartphones en smartwatches zijn te hacken is het logisch dat onze beveiligingssoftware hier ook op inspeelt. Malafide software als cryptomining is steeds meer in opkomst bij Android telefoons. Een hacker kan een bestand downloaden op je smartphone of binnenkomen via je browser om zo bij je bankgegevens te komen of gewoon simpelweg je smartphone om zeep te helpen. Met de Mobile Securitysoftware op je Android apparaat hoef jij je hier gelukkig allemaal geen zorgen over te maken.
Het is een endpoint protection ofwel: complete beveiliging dat jouw complete Androidsysteem beschermt tegen cryptomining, ransomware en gevaarlijke trojans.

Voor de iPhone is er gelukkig ook een variant, deze is de: mobile device management voor iOS.
 Beschermt jouw iPhone tegen:
 *Onveilige websites
 *Diefstal
 *Kwaadaardige applicaties
 *Aanvallen van buitenaf (apparaatbeveiliging)

Optimaal en veilig thuiswerken.

Wij van Kemker ICT Groep adviseren jou graag hoe jij zo veilig mogelijk thuiswerkt, we horen graag van je als meer wilt weten over onze slimme, veilige en betaalbare beveiliging! Wil je alvast beginnen met een gratis trial van maar liefst 90 dagen van onze live installer? Klik dan HIER :} 

Voor onze dienstenpagina over beveiliging klik je natuurlijk HIER :}

Wil jij hét alles in één voordeel voor jouw thuiswerkplek én dezelfde productiviteit als op kantoor? Kies voor dé All-in Cloudwerplek! 

Uiteraard werken wij ook thuis graag veilig en met een glimlach, doe jij met ons mee?! 

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures