Waarom kiezen voor een ICT service?

31-10-2023

19 min

Waarom kiezen voor een ICT service?

Voor elke onderneming is de ICT infrastructuur vandaag de dag één van de vitale onderdelen van hun dagelijkse activiteiten. Verkoop, registratie, telefonie, klantenbestanden, bestellingen, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt door middel van informatica aangepakt. Voor heel wat bedrijven is dit aspect niet alleen specialistische materie, waar de gemiddelde ondernemer onvoldoende kennis van heeft, maar is het ook één van de grootste kosten waar ze tegenaan kijken. Bij grote ondernemingen kan een eigen ICT-afdeling waar tal van specialisten binnen verschillende domeinen van informatica samen zitten, een handige en kostenbesparende keuze zijn, maar deze aanpak wordt pas vanaf een bovengemiddelde schaalgrootte rendabel. Voor kleine en middelgrote ondernemingen is het in de meeste gevallen een budgetvriendelijkere keuze en bovenal een meer praktische keuze om het ICT-beheer uit te besteden en beroep te doen op specialisten die steeds vinger aan de pols houden bij de nieuwste technologische ontwikkelingen. We sommen graag enkele redenen op, waarom een beheerde ICT aanpak voor jou de beste keuze is.

Continuïteit en uptime
Een PC die niet reageert, software die fouten vertoont of een internetverbinding die niet werkt, het zijn allemaal voorvallen, die verlammend werken op een onderneming. En vaak is het probleem niet zozeer te wijten aan een fout bij je provider of een externe storing, maar kan de oorzaak herleid worden naar een eigen server die defect is, een verkeerde instelling of een foutieve handeling. Een beheerde IT-dienst via de cloud zorgt ervoor dat heel wat van die factoren worden uitgeschakeld. Je zaak is niet langer afhankelijk van de werking van je eigen server en je systeem wordt continu vanop afstand opgevolgd, zodat problemen aangepakt kunnen worden, nog voor ze zich voordoen. En zelfs als uitzonderlijk je onderneming getroffen wordt door een elektriciteitsstoring of een ander probleem op de bedrijfslocatie, kan op afstand nog steeds verder gewerkt worden.

Werk voor specialisten
Zelfs wanneer je zaak een echte passie is en je dag in, dag uit met veel plezier leiding geeft aan je bedrijf, blijft het een zware opdracht die je volle aandacht verdient. Wanneer je echter ook je facturatie op orde moet houden, de administratie nakijken, de huishouding van je personeel moet runnen en alle IT zorgen op je bureau belanden, dan blijft er helaas weinig tijd over om ruimte te maken voor je core-business. Jij bent namelijk de specialist van jouw onderneming en jij weet als geen ander hoe je je zaken moet behartigen. 

Datzelfde kan gezegd worden over IT. Ook daar heb je een specialist voor nodig en de invulling van die taak is niet alleen tijdrovend, maar vereist ook continue bijscholing en flexibiliteit, een gegeven dat binnen een onderneming meestal niet voorhanden is, of tegen een hoge kostprijs (denk maar aan salarissen, vorming, materiaal,...) moet voorzien worden.

Wanneer je kiest voor een beheerde IT-oplossing, dan worden heel wat van die zorgen je uit handen genomen. De provider voorziet in de vorming van zijn of haar personeel, zodat die steeds over de meest volledige kennis en de nieuwste technologieën beschikken. Je hoeft geen zware investeringen te doen in materiaal of medewerkers, want ook die elementen worden door je provider voorzien, met een helpdesk die bereikbaar is wanneer jij ze nodig hebt, of die ter plaatse komen, als een oplossing niet vanop afstand verzorgd kan worden.

Wanneer je kiest voor een MSP (Managed Services Provider) beschik je niet zomaar over één specialist, maar kan je rekenen op een volledig team van specialisten. 

Controle over je budget
Wanneer alles gesmeerd loopt, kan je steeds het overzicht behouden van de kosten van een ICT-systeem, maar wanneer problemen opduiken, worden ondernemers al te vaak geconfronteerd met onvoorziene uitgaven. Een server die het laat afweten en aan vervanging toe is, een personeelslid dat overuren moet draaien om een probleem aangepakt te krijgen, software die van een nieuwe update moet voorzien worden, licenties die moeten vernieuwd worden of erger nog, een cyberaanval of crash die een tussenkomst van een externe specialist behoeft. Wanneer je je ICT uit handen geeft aan een provider in de cloud, worden de hardware-aankopen tot een absoluut minimum beperkt en zullen dure producten als een server niet aan de orde zijn. Op basis van je contract met de ICT-service, kan je steeds op hun diensten beroep doen om problemen te voorkomen of aan te pakken, en updates en beveiliging zijn inbegrepen in de standaard aanpak. Voor een vaste prijs, beschikt je zaak over alle softwarepakketten, licenties, updates en diensten die je toelaten om je bedrijf vlot te laten lopen.

Veiligheid boven alles
Toegang hebben tot je data, beschikken over de nodige licenties en steeds gebruik maken van de laatste updates van je toepassingen, het zijn belangrijke aspecten, maar stellen weinig voor wanneer je IT niet over de nodige beveiliging en bescherming beschikt. Dagelijks worden grote hoeveelheden data binnen een onderneming verwerkt. Dat kan gaan van de boekhoudkundige bestanden en facturen of offertes, tot het verwerken van klantgegevens en voorraadbeheer. Stuk voor stuk gevoelige informatie die je liever niet kwijt raakt of zomaar blootgeeft aan de buitenwereld.

Wanneer je zelf je beveiliging op orde wil stellen, dan heb je snel je handen vol met de correcte AVG-maatregelen, een anti-virus programma, de nodige backups van je data, een firewall of wachtwoordbeveiliging en kan je ook vaak niet om een specialist ter zake heen. Een ICT bedrijf zorgt ervoor dat al die aspecten netjes aan de nodige voorschriften voldoen en dat jij op elk moment over een snel, veilig en up-to-date systeem beschikt.

Onbekend is onbemind
Heel wat ondernemers staan sceptisch tegenover veranderingen in hun aanpak of bedrijfsstructuur, omdat ze vaak niet weten wat de mogelijkheden zijn, of omdat ze beseffen dat niemand hun zaak zo goed kent en kan inschatten als zijzelf. Daarom loont het de moeite om alvorens de overstap te wagen, het advies in te winnen van een ervaren specialist. Zij kunnen door middel van een grondige analyse, samen met jou, je huidige infrastructuur beoordelen, raad geven waar nodig, voorstellen doen welke aanpassingen noodzakelijk of opportuun zijn en vooral duiden waarom die voor jouw bedrijf een meerwaarde kunnen betekenen. Jouw expertise op het vlak van ondernemen en de kennis en ervaring van je ICT partij zorgen ervoor dat je bedrijf ongekende hoogtes bereikt.

ICT Scan?

Klik op onderstaande button

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures