Netwerkbeheer: slim, veilig betaalbaar

Proactief netwerk beheer

Jouw Cloudopslag

Snel netwerk zonder storingen

Netwerkbeheer. Het is zo één van die termen waarvan je een geeuw moet onderdrukken voor het woord helemaal is uitgesproken. Toch weet elke bedrijfsleider dat zijn bedrijf niet zonder kan.

Vaak zien we dat het nog niet helemaal duidelijk is wat een netwerkbeheerder nu eigenlijk doet.

In 4 eenvoudige vragen, met 4 duidelijke antwoorden, maken we dit overzichtelijk voor jou.

1. Wat is 'netwerkbeheer'?

Een voor de hand liggende vraag verdient een voor de hand liggend antwoord: de netwerkbeheerder verzorgt jouw computernetwerk in al zijn facetten.
je zult net zien dat die facetten zo talrijk zijn, dat het echte antwoord een stuk ingewikkelder is.

Er moet voldoende netwerkcapaciteit zijn om alles vlot te laten lopen. Fouten moeten opgespoord, geanalyseerd en voorkomen worden.
Er moet beveiliging zijn tegen externe gevaren.
De hardware-infrastructuur moet worden verzorgd.
En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bekijk het zo: het gezond houden van je netwerk is fundamenteel voor de gezondheid van je zaak, en de netwerkbeheerder is je huisarts.

2. Ik wil besparen. Kan ik dit niet zelf?

Tegenwoordig heeft Youtube tientallen videos waarin bijvoorbeeld uitgelegd wordt hoe je een bedrijfsnetwerk opzet. Ook de cursussen netwerkbeveiliging zijn ontelbaar. Is het dan niet haalbaar om toch tenminste de basics zelf te doen?

Nou... Moeilijk.

Om zoveel mogelijk tijd te besparen om zovele mogelijk zelf te doen is het aan te raden om dit slim, veilig én betaalbaar uit handen te geven.

Zolang alles goed gaat is dat allemaal goed en wel, maar vanaf het moment dat er een probleem boven water komt heb je professionals nodig die snel en efficiënt hun NMP (network management protocol) kunnen volgen. Die met andere woorden op voorhand weten hoe ze een grote range aan problemen kunnen aanpakken.

Stel je maar eens voor dat je mailserver er één dag uit ligt voor je zelf een oplossing hebt gevonden. De kosten die dat met zich kan meebrengen zijn niet te overzien.

Om het eenvoudig uit te drukken; het aannemen van een netwerkbeheerder is een soort verzekering voor je computernetwerken.

3. Oké, niet zelf dus. Wat doet een netwerkbeheerder dan precies?

Laten we het dan iets concreter maken en de belangrijkste taken van naderbij bekijken.

– Support: de meest voorkomende en uiteenlopende opdracht, waarbij ondersteuning wordt geboden bij vragen of problemen. Ook raad geven over soft- en hardware valt hieronder.

– Optimalisatie: bestaande netwerken doorlichten en efficiënter maken, op maat gemaakt voor jouw bedrijf.

– Network traffic management: een belangrijk deel van die optimalisatie. Waar moet je het netwerk of de server het hardst voor werken, waar verliest die het meeste bandbreedte? En hoe zorgen we ervoor dat dit beter verdeeld wordt, en dat de nodige energie vlot bij de juiste delen terechtkomt.

– Beveiliging: erg belangrijk in een wereld waar informatie het hoogste goed is. Zowel je server als netwerk moeten goed beschermd zijn.

– Hardware management: het gaat niet enkel over achter een computer zitten en weten wat je moet doen om een probleem op te lossen. Ook de fysieke toestellen, bekabeling en strategische plaatsing in een kantoor zijn essentieel voor een goede werking.

– Beheer: in dit geval neemt de beheerder het hele ICT-pakket op zich. Je geeft het uit handen, geen reden meer tot zorgen.

4. Kan je een voorbeeld geven van een goede netwerkbeheerder?

Voor sommige kleinere bedrijven kan het interessant zijn om bijvoorbeeld enkel de 'support' en/of beveiliging uit handen te geven. Dan kan je misschien kiezen voor een kleinere netwerkbeheerder die zich toespitst op één van bovenstaande taken.

Kemker ICT Groep biedt met een uitgebreid team vol specialisten, alle bovenstaande diensten aan. Maar ook variatie is mogelijk.
Er is naast het populaire ICT-pakket immers ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld enkel voor de beveiliging of het systeembeheer te kiezen.

Zo kan jij je met een gerust hart bezig houden met de essentie van jouw bedrijf.

maak een afspraak

Support :}

Wij kunnen hulp leveren op afstand. Indien gewenst, komen wij graag bij  jou langs. 

Diensten voor speciaal voor jouw netwerk:

Hieronder zie je een overzicht van de optionele diensten die perfect aansluiten op netwerkbeheer.

Cloudservices :}

Veilig bestanden delen met wie je maar wilt. Deze staan versleuteld opgeslagen via Data Opslag Nederland. Altijd en overal toegang tot jouw bestanden. 

Beveiliging :}

Wij snappen dat je veilig wilt werken. Daarom hebben wij de alles-in-één-beveiliging voor al jouw apparaten

Interesse in netwerkbeheer?

We horen graag van je! :}

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures