Support op afstand ICT

Support op afstand ICT

ICT support op afstand voor slimmer, veiliger en betaalbaar werken

Ondersteuning op het gebied van IT is essentieel voor bedrijven die werknemers aanbieden vanuit huis te werken.

Sinds de corona crisis is het vanuit huis werken in een sneltreinvaart geraakt. Natuurlijk zullen steeds meer mensen hun weg terug naar kantoor vinden, maar het is ook algemeen bekend dat het thuiswerken wel een blijvend concept is. Voor veel bedrijven was het in het begin dan ook behoorlijk schakelen om ervoor te zorgen dat de mogelijkheid geboden kan worden aan medewerkers om vanuit huis te werken. Vooral de midden- en kleinbedrijven hebben vaak niet de opzet en infrastructuur om snel deze switch te kunnen maken. Eén van de belangrijke redenen hiervoor, is dat er bijvoorbeeld geen ICT ondersteuning geboden kan worden aan medewerkers op afstand, wat zou betekenen dat bij IT problemen de medewerker vanuit huis direct niet meer productief is. Door gebruik te maken van de diensten van een gespecialiseerd IT bedrijf kan de ICT support op afstand worden gefaciliteerd aan medewerkers van elk bedrijf.

ICT support op afstand door te werken vanuit de cloud of met VPN verbinding

Er zijn verschillende manieren waarop vanuit huis gewerkt kan worden. Het meest makkelijk is om in te loggen op het bedrijfsnetwerk en gebruik te maken van een remote verbinding via VPN met een computer op kantoor of een netwerk in de cloud. Het voordeel van deze manier van werken is, dat er geen gegevens verloren gaan en de medewerker ook makkelijker op afstand geholpen kan worden door ICT-ers. Bovendien heeft het ICT bedrijf hierbij meer inzicht in wat er precies gebeurd is en wat de incidenten veroorzaakt. ICT support op afstand is dan ook een stuk efficiënter wanneer er gewerkt wordt via deze opzet met een cloud en het inloggen op een bedrijfsnetwerk.

Zorg voor de juiste support op afstand met betrekking tot de veiligheid van de bedrijfsdata

De data van veel bedrijven is misschien wel het meest kostbare bezit. Wanneer mensen vanuit huis werken is een bedrijf vaak blootgesteld aan meerdere bedreigingen op dit gebied, omdat mensen zich vanuit huis online anders gedragen dan op kantoor. Ook wordt er gewerkt op netwerken en internetverbindingen die soms niet zo goed beveiligd zijn als op het werk. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsdata dusdanig goed beveiligd is zijn er verschillende manieren met onder andere 2-factor authenticatie, om in te loggen op het bedrijfsnetwerk. Indien er bedreigingen plaatsvinden kan er ook een alarm afgaan bij de systeembeheerder zodat er direct ICT hulp of afstand geboden kan worden. Een ICT expert kan ook met toestemming van de gebruiker op afstand inloggen op de computer of laptop om zo makkelijk mee te kunnen kijken en problemen te verhelpen.

Waarom Kemker ICT Groep?

Wij verzorgen al meer dan 20 jaar ICT dienstverlening voor bedrijven door heel Nederland van MKB tot grote corporaties en borgen 24/7 dat alles wat te maken heeft met ICT continu werkzaam is. Maar niet alleen operationeel, wij gaan nog een stapje verder en zorgen er ook voor dat de ICT infrastructuren in top conditie verkeren, en zodoende ben je verzekerd van een systeem dat altijd snel werkt. Kemker ICT Groep staat voor slim, veilig en betaalbaar werken. Elke dag (thuis)werken met een glimlach. 

Heb je nog twijfels? Vraag kosteloos en vrijblijvend een quickscan aan. Wij zullen dan de ICT infrastructuur aan een kritische maar faire blik onderwerpen. Mocht alles in orde zijn dan zullen we dit eerlijk aangeven. Wij hebben voor deze quickscan geen wachtwoorden nodig en zullen geen software installeren. Van ons 'bezoek' merk je dus in principe niets. Het helpt je om een accuraat beeld te krijgen van de huidige staat van de ICT gezondheid binnen jullie organisatie, en waar eventuele zwakheden qua beveiliging, snelheid en stabiliteit liggen. En alsmede waar kansen liggen voor slimmer, efficiënter en productiever werken.

Samen aan de slag?

Heb je direct ICT support op afstand nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures