ICT security scan

Grondige ICT security scan

ICT security scan voor slimmer, veiliger en betaalbaar werken.

Een ICT security scan helpt de digitale veiligheid van een bedrijf te waarborgen

Digitale veiligheid is belangrijker dan ooit tevoren. Steeds meer zaken worden online gedaan en het bedrijfsleven verschuift dan ook langzaam maar zeker naar online. Met het digitale werken komen er voor het bedrijfsleven en voor ondernemers heel wat uitdagingen bij kijken. De veiligheid van de data, het personeel en het bedrijf zijn hierbij natuurlijk het belangrijkste. Met de digitalisering zijn een hoop voordelen en kansen ontstaan, maar helaas ook een nieuwe tak criminaliteit bijgekomen. Deze zogeheten cybercrime ontwikkelt zich steeds verder en kan voor een heleboel bedrijven een serieuze bedreiging vormen. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om alle IT zo veilig en goed mogelijk te regelen. Allereerst is het hierbij belangrijk om te zien hoe de algemene ICT veiligheid ervoor staat en dat kan doormiddel van een ICT security scan.

ICT security scans zijn het beste uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven

Er zijn tal van verschillende ICT security scans mogelijk die helpen bij het vaststellen van de algemene veiligheid van een netwerk en de ICT structuur van onder andere bedrijven. Er zijn opties om zelf ICT security software aan te schaffen en specifieke scans uit te voeren, maar kennis van zaken is hierbij wel nodig. Daarnaast is het ook nog eens zo dat in sommige gevallen er ook nieuwe maatregelen genomen dienen te worden om de IT veiligheid te verbeteren, wat ook niet al te makkelijk is om zelf te doen. Wanneer een bedrijf niet over een eigen gespecialiseerde IT afdeling beschikt dan is het aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen die kan assisteren met de uitvoering van een ICT security scan.

Een IT bedrijf helpt bij het uitvoeren van de scan en het inpassen van de benodigde maatregelen

Bij een ICT security scan worden diverse onderdelen van de ICT infrastructuur belicht en getoetst. Zo wordt er onder andere gekeken naar de servers en in hoeverre deze zijn blootgesteld aan online gevaren. Ook wordt er gekeken naar het totale netwerk en hoe deze is opgezet om bijvoorbeeld zogenaamde trojans en andere virussen tegen te houden. De email structuur van het bedrijf kan daarnaast ook vatbaar zijn voor bepaalde aanvallen van buitenaf en uiteraard software van derden die wordt gebruikt. Een extern IT bedrijf kan niet alleen helpen bij het doen van deze security scan, maar ook een advies op maat geven en helpen bij de integratie van de maatregelen die genomen dienen te worden.

Waarom Kemker ICT Groep?

Wij verzorgen al meer dan 20 jaar ICT dienstverlening voor bedrijven door heel Nederland van MKB tot grote corporaties en borgen 24/7 dat alles wat te maken heeft met ICT continu werkzaam is. Maar niet alleen operationeel, wij gaan nog een stapje verder en zorgen er ook voor dat de ICT infrastructuren in top conditie verkeren, en zodoende ben je verzekerd van een systeem dat altijd snel werkt. Kemker ICT Groep staat voor slim, veilig en betaalbaar werken. Elke dag (thuis)werken met een glimlach. 

Heb je nog twijfels? Vraag kosteloos en vrijblijvend een quickscan aan. Wij zullen dan de ICT infrastructuur aan een kritische maar faire blik onderwerpen. Mocht alles in orde zijn dan zullen we dit eerlijk aangeven. Wij hebben voor deze quickscan geen wachtwoorden nodig en zullen geen software installeren. Van ons 'bezoek' merk je dus in principe niets. Het helpt je om een accuraat beeld te krijgen van de huidige staat van de ICT gezondheid binnen jullie organisatie, en waar eventuele zwakheden qua beveiliging, snelheid en stabiliteit liggen. En alsmede waar kansen liggen voor slimmer, efficiënter en productiever werken.

Samen aan de slag?

Heb je direct een volledige ICT security scan nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures