Cloud oplossing

Deskundige cloud oplossingen

De cloud optimaal benutten voor slimmer, veiliger en betaalbaar werken.

Digitalisering van de samenleving vraagt om vergaande maatregelen in de bedrijfsvoering

Bedrijven doen steeds vaker zaken digitaal en voor veel bedrijven is het meest kostbaarste bezit haar data. De gegevensopslag en de manier waarop dit gedaan wordt is dan ook belangrijk en behoorlijk veranderd in de afgelopen tientallen jaren. Waar er in de jaren 90 nog heel veel gewerkt werd met facturen en uitgeprinte documenten die bewaard dienden te worden, gaat tegenwoordig alles digitaal. Het digitaal opslaan van bedrijfsgegevens biedt mogelijkheden, maar ook een aantal gevaren. Een oplossing die veel voordelen biedt en door steeds meer bedrijven gebruikt wordt, is een cloud oplossing. Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in IT en cloud oplossingen die MKB kunnen begeleiden en faciliteren met het opzetten van een cloud voor de opslag van bedrijfsgegevens.

Data opslaan in een cloud biedt vele voordelen

Een van de grootste voordelen van een cloudoplossing voor gegevensbeheer is dat er geen fysieke ruimte nodig is om deze op te slaan. Dit wil zeggen, niet binnen het bedrijf zelf. Bij een cloudoplossing wordt data op een online server opgeslagen, waarbij de serverlocatie extern gevestigd is. Dit maakt het dan ook mogelijk om vanaf overal waar er een internetverbinding is, de gegevens in te zien. Dit is bijvoorbeeld ideaal met betrekking tot het doen van de boekhouding, maar ook bij bijvoorbeeld het werken vanuit huis door werknemers, die hierdoor probleemloos bij alle benodigde bestanden en gegevens kunnen komen zonder dat ze hiervoor naar kantoor hoeven komen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een IT bedrijf voor een cloudoplossing dan worden er ook diverse oplossingen geboden op het gebied van back-ups, zodat gegevens nooit verloren gaan.

Gegevens veilig bewaren met een cloud oplossing

Met de digitalisering, is ook de beveiliging van data ontzettend belangrijk. Voor zowel de klant, de werkgever, als de werknemer is het belangrijk dat er op een zorgvuldige manier omgegaan wordt met alle persoonsgegevens en de door het bedrijf opgeslagen data. Om hierbij bescherming te bieden is er sinds 2018 in de EU een wetgeving onder de naam Algemene Verordening Gegevensbescherming ingevoerd. Om ervoor te zorgen dat alle gegevens in de cloud voldoen aan deze wetgeving, is de hulp van een extern bedrijf zeer aan te bevelen. In de meeste gevallen bieden dit soort bedrijven ook online ondersteuning indien er problemen ondervonden worden met IT gerelateerde zaken binnen het bedrijf.

Waarom Kemker ICT Groep?

Wij verzorgen al meer dan 20 jaar ICT dienstverlening voor bedrijven door heel Nederland van MKB tot grote corporaties en borgen 24/7 dat alles wat te maken heeft met ICT continu werkzaam is. Maar niet alleen operationeel, wij gaan nog een stapje verder en zorgen er ook voor dat de ICT infrastructuren in top conditie verkeren, en zodoende ben je verzekerd van een systeem dat altijd snel werkt. Kemker ICT Groep staat voor slim, veilig en betaalbaar werken. Elke dag (thuis)werken met een glimlach. 

Heb je nog twijfels? Vraag kosteloos en vrijblijvend een quickscan aan. Wij zullen dan de ICT infrastructuur aan een kritische maar faire blik onderwerpen. Mocht alles in orde zijn dan zullen we dit eerlijk aangeven. Wij hebben voor deze quickscan geen wachtwoorden nodig en zullen geen software installeren. Van ons 'bezoek' merk je dus in principe niets. Het helpt je om een accuraat beeld te krijgen van de huidige staat van de ICT gezondheid binnen jullie organisatie, en waar eventuele zwakheden qua beveiliging, snelheid en stabiliteit liggen. En alsmede waar kansen liggen voor slimmer, efficiënter en productiever werken.

Samen aan de slag?

Heb je direct een ICT cloud oplossing nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures