ICT beveiliging

Robuuste ICT beveiliging

ICT beveiliging voor slimmer, veiliger en betaalbaar werken.

Veiligheid op het gebied van technologie is cruciaal voor elk bedrijf

De technologie ontwikkelt zich sneller dan ooit tevoren en de verwachting is dat dit nog wel een tijd zal doorgaan. Voor bedrijven biedt dit ontzettend veel kansen om de productiviteit te verhogen en ook voor de werknemers zijn er tal van voordelen die gepaard gaan met digitalisering, om over de verbeterde diensten voor de consument nog maar te zwijgen. Naast al deze positieve veranderingen zijn er ook voor bedrijven wel een aantal uitdagingen die niet te onderschatten zijn. De veiligheid van zowel de consument als het bedrijf kan namelijk in het gedrang komen. Het is dan ook belangrijk dat je als bedrijf garant staat voor een veilige ICT omgeving voor de consument, de werknemer en voor alle data die wordt opgeslagen.

Een gespecialiseerd bedrijf kan helpen bij het creëren van een veilige ICT omgeving

Voor veel bedrijven in vooral de MKB categorie is het niet haalbaar om een ICT afdeling te hebben die zich puur en alleen op veiligheid richt. Gelukkig zijn er diverse professionele bedrijven die diensten op het gebied van ICT beveiliging aanbieden en vele MKB’s ontzorgen. Er zijn tal van onderdelen en toepassingen met betrekking tot een veilige ICT omgeving. De gegevensopslag van de consument is hierin vaak essentieel en waardevol voor een bedrijf. ICT bedrijven kunnen bijvoorbeeld faciliteren bij het bieden van een cloud oplossing, waarbij alle data online wordt opgeslagen inclusief een back up. In dit geval is ook de beveiliging van de data extern geregeld. Om de privacy van de klant te beschermen is er een Europese wet op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, waaraan elk bedrijf binnen de EU zich dient te houden.

De ICT beveiliging kan in het gedrang komen door het nieuwe werken

Door de Corona crisis is het thuiswerken behoorlijk toegenomen, wat door veel werknemers als een voordeel wordt gezien, maar tegelijkertijd ook een bedreiging kan vormen voor een veilige ICT omgeving. Het feit dat personeel met de laptop vanaf elke locatie kan beschikken over alle bedrijfsdata is soms best wel een eng idee. Door gebruik te maken van de juiste beschermingssoftware, en authenticatie voor het inloggen kan het risico op data lekken behoorlijk verlaagd worden. Een bedrijf toegespitst op ICT beveiliging kan hierin van advies voorzien en de juiste antivirus, -spam en -hacksoftware inzetten. Veel bedrijven op dit gebied bieden aan om als beginpunt de veiligheid van de ICT omgeving te testen, waarna er een advies op maakt gemaakt wordt voor de beste oplossing voor elk specifiek bedrijf.

Waarom Kemker ICT Groep?

Wij verzorgen al meer dan 20 jaar ICT dienstverlening voor bedrijven door heel Nederland van MKB tot grote corporaties en borgen 24/7 dat alles wat te maken heeft met ICT continu werkzaam is. Maar niet alleen operationeel, wij gaan nog een stapje verder en zorgen er ook voor dat de ICT infrastructuren in top conditie verkeren, en zodoende ben je verzekerd van een systeem dat altijd snel werkt. Kemker ICT Groep staat voor slim, veilig en betaalbaar werken. Elke dag (thuis)werken met een glimlach. 

Heb je nog twijfels? Vraag kosteloos en vrijblijvend een quickscan aan. Wij zullen dan de ICT infrastructuur aan een kritische maar faire blik onderwerpen. Mocht alles in orde zijn dan zullen we dit eerlijk aangeven. Wij hebben voor deze quickscan geen wachtwoorden nodig en zullen geen software installeren. Van ons 'bezoek' merk je dus in principe niets. Het helpt je om een accuraat beeld te krijgen van de huidige staat van de ICT gezondheid binnen jullie organisatie, en waar eventuele zwakheden qua beveiliging, snelheid en stabiliteit liggen. En alsmede waar kansen liggen voor slimmer, efficiënter en productiever werken.

Samen aan de slag?

Heb je direct een ICT beveiliging oplossing nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures