Glasvezel én All-in ICT: klaar voor de toekomst :}

17 september 2020

Gouden combinatie: glasvezel internet en All-in ICT.

De ICT infrastructuur vormt in de hedendaagse digitale aangedreven maatschappij voor veel ondernemingen, ook in het MKB, de ruggengraat van de organisatie. 

De huidige kabel en DSL-oplossingen volstaan prima voor zaken als de bedrijfse-mail, boekhouden, werken in CRM-systemen, website beheer en andere taken van meer administratieve aard.

Echter, de kans is aanwezig dat jullie de laatste jaren meer zijn gaan werken met elementen die intensiever gebruik maken van de internetverbinding. Denk bijv. aan beeldbellen. Beeldbellen is al omarmd door vele bedrijven de afgelopen jaren in verband met het nieuwe werken, en ook omdat het in principe kosteloos is en inbegrepen zit in platformen zoals Microsoft Teams. Door het coronavirus is deze ontwikkeling in stroomversnelling geraakt. Noodgedwongen namen veel organisaties beeldbellen op in de bedrijfsvoering omdat het simpelweg geen optie meer is om samen op kantoor te komen.

Steeds meer organisaties maken dus gebruik van Zoom, Microsoft Teams, Whereby, Google Hangouts, of wat de favoriete beeldbellen oplossing ook is. Helaas gaat dat nogal eens gepaard met haperingen. Je kunt de ander niet verstaan, en maar al te vaak vraag je “wat zeg je” of “kun je dat nog eens herhalen, de lijn werd net even slecht”. Niet alleen frustrerend, maar het brengt je als ondernemer of werknemer ook in enige verlegenheid omdat het onprofessioneel kan overkomen, zeker wanneer het gaat om een gesprek met een (potentiële) klant.

Eén van de grootste voordelen van glasvezel t.o.v. het achterhaalde DSL is dat de upload snelheid identiek is aan de download snelheid. Voer maar eens een internetsnelheid test uit, bijv. via Google. Je zoekt op ‘internetsnelheid’ en boven de zoekresultaten verschijnt een sectie met een knop ‘Snelheidstest uitvoeren’.
Glasvezel is internetten met de snelheid van het licht met snelheden van up- en download tot: 1000 Mbps !! (Megabit per seconde) 

Zakelijk glasvezel én werken in de Cloud: slim, veilig en betaalbaar.

Zoals je kunt zien uit bovenstaand testresultaat is de verhouding tussen downloaden en uploaden scheef. Dit zal de situatie zijn bij veel MKB-organisaties momenteel nog aangesloten op DSL. Uploaden is vele malen trager dan downloaden. Naast beeldbellen is de upload snelheid ook van belang bijv. als je als bijlage bij de e-mail hoge kwaliteit afbeeldingen en video’s wilt toevoegen.

De tijden van louter tekstcommunicatie zijn lang vervlogen. Steeds meer bedrijven voeren video’s aan. Bijvoorbeeld op de sociale mediakanalen. Of zij beheren een eigen YouTube kanaal. Het kan zeer frustrerend zijn als het een dagdeel duurt voordat een video eindelijk eens geüpload is. Om nog maar te zwijgen over het geval wanneer door een tijdelijke wegval van de verbinding de upload mislukt halverwege en je weer van voren af aan de gehele video opnieuw moet gaan uploaden. Dit soort frustraties zijn voorgoed voltooid verleden tijd met glasvezel. Naast dat glasvezel razendsnel is met uploaden, is glasvezel ook aanmerkelijk stabieler en dus meer betrouwbaar dan DSL.

Veel ondernemingen werken vandaag de dag ook in de Cloud. Dit maakt het delen van bestanden eenvoudiger, en ook heb je altijd een back-up van alles extern. Bij calamiteiten zoals brand bijv. zijn belangrijke bestanden en documenten altijd veilig. Maar ook minder ingrijpende gebeurtenissen zoals een storing kunnen een spaak in het wiel steken. De combinatie glasvezel en Cloud voorkomt dit. Documenten worden vrijwel in real-time opgeslagen dankzij de bijzonder snelle upload performance van glasvezel. Je hoeft alleen maar op de ‘opslaan’ knop te drukken en je weet zeker dat er vrijwel onmiddellijk een back-up is van datgeen waar je momenteel aan werkt.

Glasvezel t.o.v. DSL is als de overstap van CD op DVD. Geen enkele reden om vast te houden aan verouderde oplossingen. Eenmaal geprobeerd wil je nooit meer terug. Velen zijn wellicht huiverig om een ‘early adopter’ te worden. Dit omdat je onzeker bent of de nieuwe oplossing definitief door gaat breken. Of dat je tegen de kosten op kijkt die vaak hoger zijn in de eerste jaren dat een nieuwe technologie aangeboden wordt. Glasvezel is ‘here to stay’ zoveel is duidelijk. Het prijsverschil onderaan de streep zal geen enkele ondernemer een rib uit het lijf kosten. Het instapplan is namelijk al verkrijgbaar vanaf 45,45 Euro per maand (150 GB up- en download snelheid). Voor de meeste MKB-ondernemingen zal dit al afdoende zijn om alles te kunnen doen zonder enkel gevoel van beperking. Bestaat uit je onderneming uit 10 of meer werknemers dan is het Extra plan wellicht een betere keuze. Deze kost 51,65 Euro per maand en de bijbehorende snelheid is 400 MB per seconde. Natuurlijk zijn er altijd ondernemers die het neusje van de zalm willen. Indien je een internetverbinding wilt hebben die zo snel is als Usain Bolt dan is het premium abonnement de juiste keuze. Voor 85,64 Euro per maand kun je met sneltrein vaart 1000 GB per seconde up- en downloaden. Vrijwel iedere video staat binnen één oogopslag direct klaar, op de website, in de Cloud of op YouTube.

Het enige nadeel aan glasvezel t.o.v. DSL is dat het nog niet overal mogelijk is. Maar daar is nu verandering in gekomen specifiek voor ondernemingen op bedrijventerreinen in regio Vijfheerenlanden!

Is er een addertje onder het gras? Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het op moment van schrijven nog niet geheel zeker is of de aanbieder DELTA Fiber Netwerk definitief tot uitrollen gaat op de bedrijventerreinen. De kogel is door de kerk wanneer vóór 22 november tenminste 35% van de aanwezige bedrijven toegezegd heeft. Voor jou als ondernemer is dit een fluitje van een cent. Je laat ons weten dat je interesse hebt in glasvezel voor jouw bedrijf, en dat is het. Mocht het niet lukken om de benodigde 35% te behalen dan zijn er voor jou uiteraard geen kosten en ook geen verplichtingen. 

Zakelijk glasvezel + All-in ICT = werken met een glimlach :}

Waarom juist bij Kemker ICT Groep aanmelden voor glasvezel? Het all-in ICT-pakket dat wij aanbieden is net zoals glasvezel hét betaalbare alles in één pakket, slim, veilig en betaalbaar.
Past dus perfect op glasvezel internet. Met beide, sla je dé slag v.w.b. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering.

Al vanaf 30 euro per werkplek per maand heb jij al je volledige ICT ondergebracht bij een partij dicht bij jou in de buurt. Waarom zou je internet bij partij A bestellen en het ICT bij partij B? Alles onder één kap, met één vast contactpersoon werkt veel fijner. Graag willen wij vrijblijvend kennis maken om over deze unieke aanbieding te praten. Wij zijn gevestigd in Oosterwijk. Door te kiezen voor een lokale specialist steun je de lokale economie en wanneer je eens hulp op locatie nodig hebt zijn wij binnen een mum van een tijd ter plekke.

Neem gerust contact met ons op voor vragen en natuurlijk om een afspraak in te plannen! We staan je graag te woord met een glimlach :}

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures