Back up as a service

Robuuste back-up as a service

Back-up as a service (BaaS) voor slimmer, veiliger en betaalbaar werken.

Zorg ervoor dat alle bedrijfsdata veilig wordt opgeslagen met een back-up as a service systeem

Tegenwoordig is het meest kostbaarste bezit van een onderneming meestal de bedrijfsgegevens in de context van alle opgeslagen data op het gebied van verzamelde gegevens van klanten. Een van de grootste nachtmerries van menig ondernemer is dan ook vaak om al deze data te verliezen. Een back-up is over het algemeen niet heel gecompliceerd, maar als ondernemer wil je natuurlijk dat er automatisch back-ups van alles gemaakt wordt, zodat alle gegevens goed beschermd zijn en je ook wanneer er iets kapotgaat of crasht, je dit snel en eenvoudig kan herstellen. Een van de manieren om dit te doen is door gebruik te maken van een ‘back-up as a service’ concept (BaaS).

Meestal wordt back up as a service uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven

Back up as a service is iets dat veel bedrijven vaak uitbesteden aan een gespecialiseerd IT bedrijf. Er zitten natuurlijk kosten verbonden aan het opzetten van deze structuur, maar deze investering betaalt zich dubbel en dwars uit indien gegevens ooit verloren gaan. Niet alleen op het gebied van bijvoorbeeld bestanden, maar ook het terughalen van e-mails van misschien wel jaren geleden kan via een back up as a service structuur. In de meeste gevallen worden de back-ups extern, online in een cloud opgeslagen, zodat er geen opslag op lokale apparatuur gebruikt wordt voor back-ups en de snelheid van alle hardware gewaarborgd blijft.

Back-up as a service is een gebruiksvriendelijke manier van gegevens opslaan

Het is verstandig om, indien er gewerkt wordt met een back up as a service systeem, de beveiliging ook goed onder de loep te nemen en er voor te zorgen dat er aan alle regels voldaan wordt op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Sinds 2018 is er een wetgeving op dit gebied in de gehele EU waaraan voldaan dient te worden op het gebied van gegevensopslag van personen. In de meeste gevallen voorziet een extern bedrijf in de setup van de back up as a service, waarna er verder geen investeringen gedaan hoeven te worden en het ook niet nodig is om IT personeel hier verder op in te zetten. De constructie doet zelf al het werk en bedrijven bieden vaak garantie en onderhoud aan op de aangeboden diensten. De back-up servers zijn vaak makkelijk te bedienen indien er om wat voor reden dan ook, bestanden opgehaald dienen te worden.

Waarom Kemker ICT Groep?

Wij verzorgen al meer dan 20 jaar ICT dienstverlening voor bedrijven door heel Nederland van MKB tot grote corporaties en borgen 24/7 dat alles wat te maken heeft met ICT continu werkzaam is. Maar niet alleen operationeel, wij gaan nog een stapje verder en zorgen er ook voor dat de ICT infrastructuren in top conditie verkeren, en zodoende ben je verzekerd van een systeem dat altijd snel werkt. Kemker ICT Groep staat voor slim, veilig en betaalbaar werken. Elke dag (thuis)werken met een glimlach. 

Heb je nog twijfels? Vraag kosteloos en vrijblijvend een quickscan aan. Wij zullen dan de ICT infrastructuur aan een kritische maar faire blik onderwerpen. Mocht alles in orde zijn dan zullen we dit eerlijk aangeven. Wij hebben voor deze quickscan geen wachtwoorden nodig en zullen geen software installeren. Van ons 'bezoek' merk je dus in principe niets. Het helpt je om een accuraat beeld te krijgen van de huidige staat van de ICT gezondheid binnen jullie organisatie, en waar eventuele zwakheden qua beveiliging, snelheid en stabiliteit liggen. En alsmede waar kansen liggen voor slimmer, efficiënter en productiever werken.

Samen aan de slag?

Heb je direct een back-up as a service oplossing nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures