Thuiswerken zoals het hoort.

27 maart 2020

Ontdek de voordelen van het thuiswerken via Kemker ICT Groep.

De eerste twee weken van het officieel thuiswerken zitten er alweer op! Hoe heb jij dit ervaren? Waar liep je tegenaan en waar liggen juist de technische oplossingen die je vooruithelpen? Natuurlijk hebben we allemaal wel een PC of laptop, dus je kunt in principe overal thuis aan de slag. Maar progressie is key, en je wilt uiteraard zo efficiënt mogelijk zijn, ook als thuiswerker!

Dezelfde productiviteit als op kantoor. 

Er zou eigenlijk geen verschil moeten zijn tussen het werken op kantoor of werken vanuit huis. Lees ik dat nou goed? Ja, dat lees je goed! Met alle technische diensten, apps en digitalisering die we tot ons bereik hebben is dat mogelijk. Het is wellicht even wennen, je moet je thuiswerkplek even vinden, de buren draaien misschien ineens harde muziek en je kinderen (als je die hebt) willen de hele tijd aandacht. Er zijn dus nogal wat uitdagingen aan verbonden. Maar niet getreurd, want onze diensten zorgen er namelijk voor dat je ook als thuiswerker altijd up-and-running bent! Uiteraard heb jij je al goed ingelezen in onze vorige blog over het thuis werken in tijden van corona.

Kemker ICT’er Ivar Vierbergen over Teams en Data Opslag Nederland.

Teams:

Dat thuiswerken is echt een stuk handiger geworden met Teams! Je bent als het ware op dezelfde manier met elkaar verbonden als op kantoor. Je kunt videobellen en tegelijkertijd werken en noteren, je kunt met gemak documenten delen en erin samenwerken, en het handigste is misschien nog wel dat degene die je wilt videobellen helemaal geen Teams hoeft te hebben. Je kunt de ander waarmee je wilt videobellen gewoon uitnodigen via Teams en hij of zij krijgt een uitnodiging van de afspraak via mail. De ander lift als het ware mee op jouw Teams op dat moment.

Wat ook erg handig is, is dat je gemakkelijk alle apps kunt verbinden aan Teams die je wilt. We noemen dit connectors. Dat zijn apps die je kunt verbinden aan het desbetreffende team. Stel dat je als team veel lijsten moet maken en moet plannen dan kun je bijvoorbeeld Trello als ‘’connector’’ installeren omdat bij te houden in teams. Het gedoe met apps in allerlei omgevingen is dus voorbij, dankzij deze connectors heb jij gewoon alle efficiënte apps in één omgeving: Microsoft Teams.

Nog zo’n handige kwestie is dat je Teams op ieder apparaat kan installeren en dat apparaten die natuurlijk weer met elkaar verbonden zijn. Je hebt de app voor je PC, laptop, tablet en jazeker, ook je smartphone! Ideaal voor chats bijhouden en videobellen.

Hoe worden mijn documenten opgeslagen in Teams? Dat is een vraag die ik wel eens gesteld krijg.
Het antwoord is simpel: dat gebeurt volkomen automatisch omdat je werkt in een Microsoft Cloudomgeving. Elk document dat je aanmaakt in Teams wordt dus volkomen automatisch opgeslagen, daarnaast kun je Teams koppelen aan verschillende Cloudopslag applicaties als je het document in je eigen Cloudopslag wil opslaan of gewoon op je eigen apparaat.

Data Opslag Nederland:

Uiteraard kan deze dienst niet ontbreken als je aan het thuiswerken bent. Er wordt namelijk in één klap een probleem opgelost dat niet efficiënt is. Alhoewel dat zijn natuurlijk de meeste problemen. 

Laten we daarom blij zijn met dé Cloudoplossing voor het MKB: Data Opslag Nederland.

Wat heel erg prettig is aan Data Opslag Nederland als thuiswerker is dat je gemakkelijk via een web interface bij je bestanden kan. Geheel ingericht volgens jouw voorwaarden. Daarnaast kun je het naar je eigen branding inrichten, met je eigen logo erbij. Een ander voordeel is dat je op elk apparaat kunt inloggen om zo bij jouw bestanden te kunnen. Op je PC, laptop, je tablet en zelfs je smartphone! Ideaal om bestanden even snel te delen of te uploaden.

Nog zo’n mooi feitje van Data Opslag Nederland is dat je gelijk begint met 1TB in jouw persoonlijke Coudomgeving. Reken maar uit dat je dat niet zomaar vol krijgt, 1TB staat gelijk aan 1000GB. Ruimschoots voldoende om zo’n beetje al je zakelijke data op te slaan. Veilig, slim en betaalbaar! Want een abonnement heb je al voor € 14,95 per maand per persoon. Heb je een bedrijf met meer dan tien medewerkers en je wilt voor iedereen een D.O.N.-account?! Dan wordt het de scherpe prijs van € 12,50 per persoon.

Hoe veilig is Data Opslag Nederland? Is een vraag die klanten en geïnteresseerden mij wel eens stellen.
We kunnen jou ten volste verzekeren dat al jouw data binnen je D.O.N.-omgeving in Nederland staat opgeslagen. Het doet dus letterlijk zijn naam eer aan! Volgens de AVG is het niet toegestaan om je data buiten Europa op te slaan om cyberaanvallen van buitenaf zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat het in Nederland staat opgeslagen worden de servers dag en nacht in de gaten gehouden door een team van experts en wordt er dagelijks een back-up gemaakt om storingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Uiteraard raad ik iedereen om aan de slag te gaan met Data Opslag Nederland en Microsoft Teams om zo een productieve boost te geven aan al jouw thuiswerkzaamheden!

Kemker ICT’er Aida Sejdija over VoIP.

Ik vind het fijn dat ik de hele dag mijn kinderen om me heen heb en ik zo een oogje in het zeil kan houden. Qua technische oplossingen vind ik het fijn om te werken op mijn werklaptop waarbij ik met gemak overal bij kan. Mijn Outlook, de partnerportals en al mijn Office-applicaties. Uiteraard maak ik ook veel gebruik van Data Opslag Nederland en Microsoft Teams. Een andere oplossing waar ik erg blij mee ben is de VoIP-techniek. Ik kan gewoon met mijn smartphone zakelijk in- en uitbellen, ook als ik bijvoorbeeld even aan het lunchen ben, kan ik de kantoorlijn even uitzetten en vragen of een andere collega die even oppakt. Zo word ik niet gestoord tijdens mijn pauze en wordt de beller alsnog te woord gestaan! Dit valt allemaal te regelen via één simpele app. Die app is als het ware jouw zakelijke telefoon. De VoIP-techniek is zeker een aanrader voor iedereen die momenteel thuiswerkt!

Kemker ICT’er Richard Leon Stajsic over dé All-in Cloudwerkplek. 

Als ICT-specialist zet ik mijzelf in om ervoor te zorgen dat jouw business weer zo snel mogelijk up-and-running is. Door mijn functie werk ik grotendeels thuis, maar zo af en toe moet ik bij de klant iets oplossen. In tijden van corona is dat natuurlijk nu niet mogelijk. Mijn thuiswerkplek is hierdoor nog meer van belang en ik doe alles via remote dankzij dé All-in Cloudwerkplek. Ik heb hierin alle features die ik nodig heb zoals:
-Op elk apparaat verder kunnen werken.
-Automatische back-ups van al mijn bestanden en mappen.
-Alles doe ik via remote, en omdat ik dat nu via dé All-in Cloudwerkplek is dat nog gemakkelijker. Helemaal nu ik en iedereen thuis aan het werk is.
-Dankzij het wachtwoordbeheer heb ik alle wachtwoorden die ik nodig heb altijd bij de hand en geheel veilig in de Cloud.

Dé All-in Cloudwerkplek raad ik iedereen van harte aan die op dit moment thuiswerkt!

Thuiswerken met een glimlach :}

Bij Kemker ICT Groep werken we graag thuis zoals het hoort. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten ook op en top thuis kunnen werken dankzij onze diensten en producten. Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar meer?
Neem dan contact met ons op! We staan je graag te woord, uiteraard met een glimlach :}

Voor meer van ons dreamteam ga je natuurlijk naar team Kemker

Voor meer over onze diensten ga je natuurlijk naar onze dienstenpagina.

Voor meer informatie over Dé All-in Cloudwerkplek klik je hier

Wij van Kemker ICT Groep werken graag thuis met een glimlach, doe jij met ons mee? :}

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures