Nieuws met een glimlach :}

Thuis onverstoord doorwerken

28 januari 2021

Vanuit “de Sillicon Valley van de Betuwe” ziet Jeroen Kemker, oprichter van de Kemker ICT Groep, de coronacrisis als een mogelijkheid om klanten op nog meer vlakken te ondersteunen. 

“Kemker ICT Groep brengt alles wat te maken heeft met computers en internet onder 1 dak en staat MKB ondernemingen met raad en daad bij”, begint Jeroen. Met ruim 10 jaar ervaring op het gebied van ICT, Web en Cloud-oplossingen. “Concreet betekent dit naast computerhulp, computer onderhoud, computer reparatie en computer service aan huis, dat men bij de Kemker ICT Groep ook uitstekend terecht kan voor het veilig opslaan van data en cloud-telefonie. Dit alles volledig AVG-proof dus voorbereid op de toekomst.

Ondernemen in tijden van crisis: flexibel meebewegen met de markt

Winston Churchill zei het al: “Never let a good crisis go to waste.” Thuiswerken was al in opkomst voor de coronacrisis. Maar is nu in stroomversnelling geraakt. 

Bij ieder project staat samenwerken centraal: “Ik wil de workload van ondernemers niet alleen verlichten door de ICT compleet bij ze weg te halen. Ik wil ze ook de kennis en kunde bijbrengen. Dat is de reden dat we sinds een paar jaar trainingen geven in allerlei facetten van ICT.” 

Het zal geen verrassing zijn dat dit businessmodel geëvolueerd is door de coronacrisis. “Na de uitbraak van corona begonnen opdrachtgevers andere vragen te stellen. Er bleek een tekort aan ICT’ers én er is een steeds grotere groep werkzoekenden. Bovendien konden de fysieke trainingen überhaupt niet plaatsvinden. Eén en één is twee: een online training omgeving waar mensen in een paar weken tijd de beginselen van Office 365 onder de knie kunnen krijgen.”

De uitdagingen van een nieuw businessmodel  

Het nieuwe businessmodel brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Voornamelijk op administratief vlak. “Sinds we opleidingen aanbieden, hebben we contactpersonen die niet perse aan een bedrijf gekoppeld zijn. Dat is in het CRM-systeem wel even puzzelen, want hoe zet je ze daarin zodat je iedereen ook weer terug kunt vinden? Teamleader bleek ideaal om optimaal klantenbeheer te bereiken: het is zeer gebruiksvriendelijk, betaalbaar en effectief.” En dit past uitstekend bij onze kernwaarden, namelijk: slimmer, veiliger en betaalbaar (thuis)werken met een glimlach. 

Kemker ICT Groep is gecertifieerd Teamleader-gebruiker, en kent dus alle ins en outs van dit systeem. Het hele bedrijfsproces zit in deze CRM, van eerste contact tot facturatie. Inclusief financieel inzicht en projectmanagement. De volledige levensloop van de klant dus. Dit heeft Jeroen en zijn team veel tijd bespaard “en tijd is geld in het mkb, daarmee heb je zo’n systeem al gauw terugverdiend”. 

Ook tijdens de coronacrisis bleek Teamleader goed van pas te komen: “Wij zijn in shifts op kantoor blijven werken, maar zaten dus niet met het hele team bij elkaar. Toen bleek Teamleader onmisbaar: alle informatie staat op één plek. We taggen elkaar in notities, klantdossiers en taken. We konden zonder problemen doorwerken aan onze projecten.”

Nu we zelf de kracht van Teamleader hebben kunnen ervaren willen we ook onze klanten laten profiteren van de mogelijkheden die Teamleader biedt. 

Het nieuwe normaal voor de Kemker ICT Groep: fysiek én online 

Het online programma, waarin deelnemers tijdens een intensief traject gecoacht worden door de professionals van de Kemker ICT Groep, maakt geen eind aan de fysieke trainingen. Jeroen: “In persoon blijft de voorkeur van onszelf en veel klanten, maar het hoeft niet altijd. Ik denk dat deze twee vormen heel goed naast elkaar kunnen bestaan.” 

Dankzij de juiste tools weet Jeroen Kemker zijn team succesvol door de coronacrisis te loodsen.

Ook voor jou is dit weggelegd! Om het je gemakkelijk te maken, hebben we E-booken geschreven over projectmanagement op afstand en leadgeneratie best practices. Met de juiste mindset en tools werkt ook jouw (sales)team succesvol samen op veilige afstand. 

Neem de E-Booken door met je collega's, deel aantekeningen met elkaar, en breng de verworven kennis in de praktijk en je zult zien dat de glimlach vanzelf (terug)komt bij jouw salesteam, ook in coronatijden. 

Meer lezen

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures