Microsoft tipt: gebruik geen Internet Explorer meer.

9 november 2019

Kemker ICT Groep legt je uit waarom :}

Je kent het vast nog wel, de browser van Microsoft: Internet Explorer, of misschien werk je er zelfs nog steeds mee. En dat heeft natuurlijk een reden, wist je dat IE zwaar verouderd is en daarmee ook heel erg onveilig is geworden?
Juist voor jouw onderneming. Dit heeft er alles mee te maken dat er geen updates meer worden gemaakt voor IE en dat het eigenlijk een door Microsoft afgeschreven browser is geworden.

Chris Jackson van Microsoft geeft zelfs aan in een post op de Microsoft Tech Community dat deze praktijken gewoon moeten stoppen. Het kan niet zo zijn dat bedrijven in deze tijden de dupe zijn van een fout die ligt bij Microsoft, hét software imperium van de 21e eeuw.
Wat opvallend is, is dat er niet veel reactie komt van hoge hand, het lijkt wel of juist die mensen geen zin hebben om zich hier over uit te laten.

Veilig internetten met een Glimlach :}

Bij Kemker ICT Groep hebben wij veilig surfen, internetten, browsen en online bewegen hoog in het vaandel staan. Vandaar dat deze blog ook heel belangrijk is om te lezen voor jou als ondernemer of werknemer!
Het moge duidelijk zijn: via IE, oftewel Internet Explorer kun je dus niet meer veilig internetten. Mocht je het nog steeds gebruiken dan raden wij je dat van harte af. Omdat het dus niet beveiligd is zoals, Chrome, Safari of Mozilla is er altijd een kans dat je gevaren binnenhaalt zodra je gaat browsen via IE.
En al lijkt een website dan wel veilig, in dit geval is dat dus niet zo.
Voor je het weet is je netwerk besmet met een virus, een cyber attack of phishing (dat lijkt op een betrouwbare website maar is het totaal niet)
Hierdoor hebben cybercriminelen vrij spel en ontstaat er veel misbruik.
Ze kunnen je gegevens als het ware ‘’gijzelen’’ als je op een verkeerde link klinkt of inlogt bij een onbekende website die vertrouwd lijkt maar het in werkelijkheid totaal niet is.

Daarom raden we je aan om over te stappen naar een andere browser zoals bijvoorbeeld: Google Chrome, voor wie deze geweldige browser software nog niet kent volgt hier een interessante introductie:

Het succesvolle en efficiënte Google Chrome.

Chrome is ontstaan na de lancering van het OS van Google genaamd ‘’Chromium’’ tegen hun eigen verbazing werd Chrome een zeer aantrekkelijk succes in vergelijking met Chromium.
Naast dat het een hele snelle browser is, is het ook een zeer handige browser.
Als je iets wilt opzoeken via ‘’Google’’ hoef je dat niet meer in te typen in google zelf, met dat je het intypt in de balk bovenin word je automatisch doorverwezen naar google met jouw zoekresultaten!
Daarnaast zit Chrome gekoppeld aan je Gmail en YouTube accounts wat dus ideaal is als je Gmail nodig hebt, dat heb je dankzij Chrome dus altijd bij de hand.
Ook voor jouw als bedrijf is Chrome dé webbrowser, je kunt namelijk via je googleaccount jouw bedrijf een stuk meer zichtbaar maken via jouw ‘’google business’’ oftewel: Google mijn bedrijf. Dit platform is speciaal ingesteld om je zichtbaarheid in google te verhogen en je vindbaarder te maken in Google Maps, dat noemen we nou: efficiëntie.

Ook via google business kun je gemakkelijk interessante content posten zoals een foto van je nieuwe bedrijfsauto, een verhuizing naar een nieuwe vestiging, een mooie nieuwe huisstijl en ga zo maar door. Natuurlijk is dit een heel ander socialmedia platform dan bijvoorbeeld LinkedIn, maar zeker niet minder effectief. Hoe meer je investeert in het uitbouwen van jouw google business pagina, hoe meer jij gaat opvallen met jouw bedrijf op het wereldwijde web!

Andere browsers.

Naast Chrome zijn er nog twee andere betrouwbare browsers, Mozilla Firefox en Safari, ik moet er wel meteen bij vermelden dat Safari alleen beschikbaar is voor Applesystemen.
Mozilla is daarentegen gewoon op alle platformen beschikbaar.
Om eerlijk te zeggen zijn deze twee browsers niet helemaal te meten aan Chrome, en om nog eerlijker te zijn vind ik Chrome de meest succesvolle browser van dit tijdperk. Zowel voor bedrijf als voor particulier. Het is ervoor gemaakt om veilig op te surfen en er gewoon optimaal mee te werken.
Ik ben een enthousiasteling over Chrome en wellicht jij ook na het lezen van deze blog.

Veilig en betrouwbaar Online via Kemker ICT Groep.

Naast dat je een veilige browser gebruikt, wat natuurlijk heel verstandig is.
Wil dat niet zeggen dat je internetverbinding en je online omgeving altijd even veilig is.
Een website en je netwerkverbinding zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden dus als jouw webbrowser beveiligd is, wil dat niet meteen zeggen dat je netwerkverbinding dat ook is. Wij kunnen ons maar al te goed voorstellen dat jij als ondernemer nog al wat websites bezoekt, of inlogt in bepaalde mail servers, en programma’s online.
De ene keer is dat een website van je klant, de andere keer de database van je leverancier. Vandaar dat wij compleet betrouwbare en veilige online hosting aanbieden voor zowel je netwerk als je serveromgeving.

Bij Kemker ICT Groep surfen wij graag op het internet met een glimlach.

Doe jij met ons mee? :}

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures