Microsoft Copilot voor jouw bedrijf.

25-03-2024

Copilot Kemker ICT

Microsoft Copilot kreeg recent veel aandacht toen Microsoft aankondigde dat Copilot for Microsoft 365 nu beschikbaar is voor een breder scala aan gebruikers. Het programma is nu toegankelijk voor kleine en middelgrote bedrijven met een Microsoft 365 Business Premium of Business Standard abonnement, evenals voor organisaties met Office 365 E3 of E5 licenties.

De kost van productiviteit

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan Copilot for Microsoft 365. Bedrijven moeten rekening houden met $30 (ongeveer €28) per gebruiker per maand. Voor individuele gebruikers bedraagt Copilot Pro $20 (€18) per maand. Beide opties vereisen een jaarlijkse verbintenis. 

Een overzicht van de mogelijkheden van Copilot, Copilot Pro en Copilot for Microsoft 365.

Vroege tekenen suggereren dat Copilot de verwachte voordelen op het gebied van productiviteit en creativiteit kan leveren. Uit een enquête onder gebruikers van het Early Access Program van Copilot for Microsoft 365 blijkt dat 70% van de Copilot-gebruikers productiever is, 68% meldt een verbetering van de kwaliteit van hun werk, en 57% zegt dat het hun creativiteit heeft gestimuleerd.

De deelnemers aan het onderzoek onthulden ook dat ze:

  • Hun taken sneller kunnen voltooien (73%)
  • Minder tijd besteden aan e-mails (64%)
  • Tijd besparen bij het vinden van benodigde informatie in documenten (75%)
  • Sneller een goede eerste versie kunnen maken (85%)
  • Het gemakkelijker vinden om actie te ondernemen na vergaderingen (84%)

Het potentieel van Copilot

Een van de meest opwindende aspecten van Copilot voor bedrijven is misschien wel dat de potentiële voordelen niet beperkt lijken te zijn tot slechts een handvol functies of sectoren. Twee bedrijfsgebieden die significant kunnen profiteren van Copilot zijn contentcreatie en communicatie en samenwerking.

Contentcreatie en -bewerking

Contentcreatie is van belang in diverse sectoren, en Copilot kan hierbij ondersteuning bieden:

Efficiënte contentgeneratie: Copilot kan prompts genereren, relevante bronnen voorstellen en mogelijke grammaticafouten identificeren, waardoor gebruikers in minder tijd hoogwaardige content kunnen produceren.

Praktijkvoorbeeld: Een bedrijfsanalist schrijft documentatie voor een nieuw onboardingproces. Copilot kan prompts genereren voor elk onderdeel van de documentatie, relevante terminologie suggereren, en mogelijke inconsistenties identificeren.

Verbeterde nauwkeurigheid en efficiëntie: De suggesties van Copilot kunnen gebruikers helpen veelvoorkomende fouten te vermijden, de feitelijke nauwkeurigheid te verbeteren en consistentie in hun content te behouden.

Praktijkvoorbeeld: Een juridisch assistent stelt een contract op voor de verkoop van een bedrijf. Copilot kan relevante juridische termen suggereren en mogelijke fouten in de structuur of taal van het contract identificeren.

Verbeterde communicatie en begrip: Copilot kan documenten samenvatten, kernpunten identificeren en taal verduidelijken, wat de duidelijkheid en effectiviteit van communicatie kan verhogen.

Praktijkvoorbeeld: Een projectmanager moet een overzicht van een projectplan maken. Copilot kan een bondige samenvatting genereren en gebieden voor verdere discussie identificeren. 

Communicatie en samenwerking

Copilot wordt geprezen als een gamechanger op het gebied van samenwerking en communicatie, met hulp bij:

Vloeiende communicatiestromen: Copilot kan relevante reacties op e-mails suggereren, vergaderagenda's stroomlijnen en communicatiekloven identificeren, wat kan leiden tot efficiëntere en effectievere communicatie binnen teams.

Praktijkvoorbeeld: Een verkoopmanager werkt samen met een team van verkoopvertegenwoordigers. Copilot kan discussiepunten genereren en relevante datapoints suggereren.

Verbeterde besluitvorming: Copilot helpt teams relevante informatie te verzamelen, gegevens te analyseren en patronen te identificeren, wat bijdraagt aan beter geïnformeerde besluitvormingsprocessen.

Praktijkvoorbeeld: Een HR-manager moet een strategie ontwikkelen om de samenstelling van het personeelsbestand te optimaliseren. Copilot kan de talentgegevens analyseren en verbeterpunten aangeven.

Beter teamwork en afstemming: Copilot bevordert samenwerking door relevante acties voor te stellen, taaktoewijzingen te stroomlijnen en een gedeeld begrip van doelen en prioriteiten te promoten.

Praktijkvoorbeeld: Een Customer Success Manager moet een klantenprobleem oplossen. Copilot kan discussiepunten genereren en relevante artikelen suggereren.
Het maximaliseren van de impact van Copilot met jouw MSP

Jouw MSP (Managed Service Provider) speelt een cruciale rol om het maximale uit Copilot te halen. Ze kunnen helpen bij het waarborgen van een veilige implementatie en bieden ondersteuning bij het begrijpen van de functies van Copilot.

Enkele gebieden waar jouw MSP kan helpen bij het implementeren en maximaliseren van Copilot zijn:

Grondige beoordeling: Jouw MSP kan gedetailleerde evaluaties uitvoeren om te identificeren waar Copilot de meest significante voordelen voor jouw organisatie kan bieden.

Op maat gemaakte implementatie: MSP's kunnen de configuratie van Copilot aanpassen om aan te sluiten bij specifieke workflow, voor een gepersonaliseerde ervaring.

Doorlopende ondersteuning en training :MSP's kunnen continu ondersteuning bieden en training geven over de functies van Copilot.

Gegevensbeveiliging en naleving: MSP's kunnen ervoor zorgen dat Copilot in overeenstemming met gegevensbeveiliging en privacyregelgeving wordt gebruikt. 

Conclusie

Microsoft Copilot kan een waardevolle tool zijn voor organisaties die hun productiviteit en innovatie willen verbeteren. Door de capaciteiten te begrijpen en de functies effectief te benutten, kunnen bedrijven beter in staat zijn om de kracht van Copilot te benutten om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Op den duur kan Copilot meer blijken te zijn dan slechts een tool, maar eerder een strategisch middel dat de manier waarop veel bedrijven werken, kan veranderen.

Co-Pilot demo aanvragen?

Klik op onderstaande button

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures