Het geweldige Microsoft Teams.

31 januari 2020

Het einde is in zicht voor Skype For Business.

Per 31 juli 2021 stopt Microsoft met Skype For Business. Je kunt er maar op tijd bij zijn vinden we bij Kemker ICT Groep. Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe moet dat nu zonder Skype For Business?
Of misschien vraag je je dat helemaal niet af, als je namelijk onze blog hiervoor gelezen hebt ben je er als het goed is achter gekomen dat er al een beste vervanger is: Microsoft Teams.

Daarom mag jij deze blog ook beschouwen als een ‘’vervolg’’ op de blog van vorige week.

De handigheid van Teams.

Het is écht ontzettend handig. Je kunt er eigenlijk nog veel meer mee dan het oude Skype For Business, wat mij betreft kun je dat eigenlijk gewoon vergeten. Waar je ‘’vroeger’’ alleen nog maar met elkaar kon bellen via de PC, laptop of tablet kun je nu veel meer dan alleen dat. En dat is maar goed ook, want als je kijkt naar bijvoorbeeld je eigen werk of je eigen bedrijf, de optimalisatie, workflow dan is alleen bellen met elkaar nooit meer voldoende. Tegenwoordig wil je samen werken in dezelfde documenten, projecten sneller afhebben dan vorig jaar én alles zo overzichtelijk mogelijk hebben in één simpele Office App. Dat is namelijk: Microsoft Teams.
Als je een voorstander bent van efficiëntie en een nóg betere workflow is het volgens mij van harte aan te raden.

De flexibiliteit van Teams.

Omdat je kunt samenwerken in hetzelfde document vraag je je waarschijnlijk af waar dat document na bewerken wordt opgeslagen. Dat gebeurt volkomen automatisch, doordat Teams ieder document automatisch opslaat hoef je het niet op het apparaat op te slaan maar staat ie dus gewoon in Teams! Nog zo n flexibele toevoeging is dat je met alle gemak meerdere teams kan toevoegen.
Denk bijvoorbeeld aan Team Marketing. Er is altijd één Teamleider die mensen toevoegt aan zijn of haar team, en in dat team kun je weer bepaalde projecten toewijzen aan de juiste personen die hiermee te maken hebben. Zo, is dat even een puntje op de i voor het overzicht én de workflow.

De verbondenheid van Teams.

Nog zo'n mooi dingetje aan deze Officeapplicatie is dat het verbonden is met de juiste tools.
Skype For Business zit ingebouwd dus de app daarvan kun je in principe verwijderen.
En zo is Teams ook verbonden met Microsoft OneDrive voor het opslaan van de bestanden.  Zo zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden voor het veilig opslaan van je bestanden in Teams. Uiteraard ben jij dankzij Teams nóg beter verbonden met je collega’s, je werkgever en je partners.
Je kunt gezellig videobellen, individueel of als conference call om elkaar in korte lijntjes up-to-date te houden. Hierdoor is dat ene project, of die belangrijke presentatie nog sneller klaar.

Eén voor allen, en allen voor één zullen we maar zeggen.

Teams via Kemker ICT Groep.

Wij bieden de juiste ondersteuning die aansluit op jouw werkzaamheden, zo is het ook met Microsoft Teams.
Je kunt bij ons verschillende Office 365 licenties afsluiten waar Teams bij zit inbegrepen, de meest voorkomende licentie die het meest aansluit voor bedrijven is natuurlijk Office 365 Business Premium.
Ook geven wij trainingen en cursussen als je meer wilt weten over deze geweldige App binnen de Office omgeving.

Samenwerken aan projecten is nog nooit zo leuk geweest, daarom werken wij in Teams met een glimlach.

Doe jij met ons mee? :}

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures