Een goede security is en blijft cruciaal.

16 december 2019

Kemker ICT Groep legt je graag uit waarom :}

Op bovenstaande foto zie je een groot paleis genaamd: palacio de bellas artes, wat betekent: paleis voor de schone kunsten. Dit prachtige gebouw bevindt zich in Mexico-stad, Mexico.
En het is meteen het belangrijkste gebouw van heel Mexico-stad dus ga maar na hoe goed het beveiligd is. Voor een belangrijk gebouw als deze is goede fysieke en digitale beveiliging essentieel.
Er kan altijd iemand rondlopen met rare ideeën of er ligt een cyberaanval op de loer die het hele systeem plat wil krijgen in ruil voor een flinke som geld.

Beide situaties zijn aan de orde vandaag de dag, ik stel jou graag de vraag: hoe goed is jouw onderneming beveiligd? Ben je ervan bewust als ondernemer dat er genoeg gevaren op de loer liggen om jouw ICT én systemen om zeep te helpen?
Ik kan uit ervaring spreken als iemand die werkzaam is binnen de ICT-branche dat ik het wel eens voorbij heb zien komen dat hele datafiles ‘’gegijzeld’’ werden door een of andere vage onbekende. Ja je leest het goed: tegenwoordig kunnen ze jouw bestanden gijzelen in ruil voor een flinke som geld. En nee de dader is met geen enkele mogelijkheid terug te traceren, meestal dan.

Bij Kemker ICT Groep snappen we maar al te goed dat je hier niet op te zit te wachten, al helemaal niet als je ook nog is een bedrijf moet leiden.

Denken in oplossingen.

Als bedrijf loop je tegen problemen aan, dan is het noodzakelijk dat je denkt in oplossingen en niet tegen steeds dezelfde problemen aan loopt.
Zo is het ook met ons als ICT-dienstverlener en gespecialiseerd op het gebied van cybersecurity, voor ons is het noodzakelijk om te denken in de juiste oplossingen wat betreft jouw ICT-security. Vandaar dat wij oplossingen bieden die effectief, slimmer en veiliger zijn. Dit noemen we: Managed Security Protection, oftewel, complete security gemonitord.

De Managed Security Protection is als het ware een samenvattend woord voor beveiliging van jouw ICT-systemen, en het is heel belangrijk dat die van top tot teen goed beveiligd zijn. Daarnaast is er gespecialiseerde security voor Cloud systemen. We raden je dus van harte aan om ‘’veilig’’ de Cloud in te gaan. 

Je denkt misschien al vrij snel dat het niet veilig is. In de praktijk valt het allemaal wel mee.  Een Cloud omgeving zonder beveiliging is als het ware een auto zonder airbag, bij een ongeluk kan het drastisch mis gaan!
Bijvoorbeeld verlies van je bestanden. Maar wat dacht je van onveilige wachtwoorden gebruiken of niet werken met een 2 factor authenticatie?

Een ander feit is dat cybercriminelen niet de focus leggen op een bepaald bedrijf of branche. Het gaat ze erom waar de grootste kans ligt op een lek waar ze in kunnen breken, dat kan dus zijn bij de bakker om de hoek of bij een grote Enterprise op de zuidas, je begrijpt hem al, elke onderneming heeft de kans om slachtoffer te zijn van cybercriminaliteit. Wij zorgen ervoor dat deze aanvallen tot het minimum beperkt zijn. Mocht er toch een aanval komen, want 100% beveiliging kan niemand garanderen, dan ben jij door onze oplossingen snel weer in bedrijf.

De AVG wet.

Sinds 27-04-2016 is de enige échte AVG wet van toepassing in heel Europa.
Dit houdt in dat elk geregistreerd bedrijf verplicht is om jouw en mijn gegevens veilig in beheer te nemen mocht dat nodig zijn. Maar deze wet houdt nog veel meer in, en dat is maar goed ook. Als we even terug in de tijd gaan, om specifiek te zijn: 24 oktober 1995. Die dag werd de voorganger van de AVG, de databeschermingsrichtlijn wet getekend. Aan de datum te zien is die wet al zwaar verouderd en alleen nog toepasbaar van het leven vóór de Cloud.

Zoals je kunt begrijpen is er tijdens het begin van de Cloud veel veranderd, zo ook het beschermen en beheren van onze gegevens.
Vandaar dat de AVG wet er wel door MOEST komen als het ware.        
Tevens dient het ook als een vertrouwenswet, hoe ga je als bedrijf met de gegevens van de ander om? Denk aan klanten, partners, cliënten en patiënten.
Op dat laatste woord kom ik even terug, patiënten.
De zorg sector is namelijk verplicht extra te letten op de kwaliteitsbewaking van hun systemen en datamanagement. Het is natuurlijk nogal een uitdaging, een groot ziekenhuis in de Cloud en alles wat daarbij komt kijken.

Een complete IT-security regel jij effectief en slim maar vooral veilig bij Kemker ICT Groep. 

Voor de ondernemer die dit leest is er goed nieuws! Wij bieden complete security oplossingen aan voor jouw bedrijf, alles valt te regelen in overleg en we komen graag bij jou langs om te kijken wat er precies nodig is aan goede IT-security. Want wij geloven erin dat jij als ondernemer optimaal beveiligt wil zijn met je bedrijf of je nu in de Cloud zit of niet én dat je er zo min mogelijk omkijken naar wil hebben. Want daar zijn wij voor. Het compleet ontzorgen van al jouw ICT-vraagstukken is onze passie, we komen graag bij je langs met een Glimlach en gaan pas weg als we diezelfde Glimlach terugzien op jouw gezicht, de ondernemer van nu moet tevreden zijn met goede en kwalitatieve beveiliging.

Ben jij er klaar voor om de volgende stap te maken in jouw ICT en een goede security?

We horen graag van je :} 

Interessant verhaal?

Meer weten over ICT, neem gerust contact met ons op.

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures