Dit zijn de ICT-trends voor 2024 

31-01-2024

Trends Kemker ICT Groep 2024

2024 beloofd een interessant hoofdstuk te worden in de ICT-wereld, met allerlei ontwikkelingen en innovaties die de manier waarop we technologie ervaren en gebruiken, drastisch kan veranderen. Van toenemende cybercriminaliteit tot de opkomst van revolutionaire technologieën zoals 5G en ai. Je leest het allemaal hier in de ICT-trends blog van Kemker ICT Groep. 

ICT Trend 1: Voortdurende Groei van Cybercriminaliteit

In 2024 blijven dreigingen zoals phishing, datalekken en hacking onverminderd aanwezig. Bedrijven moeten blijven investeren in data- en cybersecurity, aangezien deze bedreigingen aanzienlijke gevolgen hebben, waaronder financiële en reputatieschade.

Het beveiligen van IT-omgevingen is cruciaal, maar het is niet voldoende. Menselijke fouten veroorzaken nog steeds 70% van alle incidenten, vaak als gevolg van onoplettendheid of gebrek aan training. In 2024 wordt de nadruk gelegd op het optimaliseren van bewustwordingsprogramma's, vooral met betrekking tot phishing.

Een opkomende trend is de groeiende acceptatie van cyberverzekeringen door bedrijven. Deze verzekeringen bieden bescherming tegen diverse vormen van cybercrime. Veel verzekeraars stellen als vereiste dat bedrijven bedrijfsbrede bewustwordingsprogramma's implementeren en toegang tot systemen beveiligen via Multi Factor Authenticatie (MFA).

ICT Trend 2: Opmars van Cloudwerkplekken in 2024

De overstap naar werken in de cloud is een onmiskenbare ICT-trend die organisaties wereldwijd omarmen. In 2024 zien we een groeiend aantal bedrijven dat afscheid neemt van zulke systemen en kiest voor de flexibiliteit van de cloud. Deze verschuiving biedt talloze voordelen, zoals altijd en overal toegang tot data, eenvoudige schaalbaarheid van gebruikers, dagelijkse back-ups en de eliminatie van investeringen in kostbare hardware en interne ICT-expertise.
Met diensten als cloudwerkplekken en Microsoft 365 in de voorhoede, verwachten we dat de trend naar cloudgebaseerd werken in 2024 nog verder zal versnellen. Ontdek met ons de voordelen en impact van deze evolutie in de ICT-landschap.

ICT Trend 3: Voortdurende Opkomst van Kunstmatige Intelligentie (AI) in 2024

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft het afgelopen jaar een belangrijke rol gespeeld en blijft zich voortdurend ontwikkelen naar steeds geavanceerdere niveaus. In 2024 staat ons een tijdperk te wachten waarin nieuwe AI-producten aanzienlijk zullen toenemen en zich steeds meer zullen bemoeien met onze dagelijkse werkzaamheden.
Het is van essentieel belang om nu strategisch na te denken over de manieren waarop we deze opkomende technologie in onze professionele omgeving kunnen benutten, met specifieke aandacht voor de beveiliging van gegevens. Ontdek met ons de veelbelovende mogelijkheden en overweeg de veilige integratie van AI in jouw zakelijke context in het komende jaar.

ICT Trends 4: 5G-Revolutie in 2024
Het jaar 2024 brengt naar verwachting een wereldwijde versnelling van de uitrol van 5G-netwerken met zich mee. Deze netwerken, met aanzienlijk hogere snelheden, vormen de basis voor de toekomstige connectiviteit. Deze vooruitgang zal de ontwikkeling van toepassingen, waaronder augmented reality (AR) en het Internet of Things (IoT), krachtig stimuleren. Ontdek met ons hoe de 5G-revolutie onze digitale ervaringen en de manier waarop we verbonden zijn, zal vormgeven in het komende jaar

ICT Trend 5: Opkomst van Hybride Werkomgevingen in 2024

Hybride werken heeft zich al enige tijd geleden gevestigd, maar sinds de impact van de coronacrisis is het een onmisbaar aspect geworden. Voor veel werknemers is een aantal dagen per week thuiswerken nu een standaard praktijk geworden, en deze trend zal naar verwachting in 2024 blijven groeien.
Het is van cruciaal belang dat organisaties zich aanpassen aan deze veranderingen. Dit omvat niet alleen het verbeteren van beveiligingsmaatregelen, maar ook het optimaliseren van het gebruikersgemak van de ICT-omgeving. Ontdek in onze blog 'Faciliteren van Hybride Werken' diverse IT-oplossingen die beschikbaar zijn en die het hybride werken ondersteunen. Leer hoe organisaties kunnen inspelen op deze evolutie en een flexibele werkomgeving kunnen bieden in het jaar 2024.

ICT Trend 6: Data als Kern van Succes in 2024
Een opkomende trend is de groeiende afhankelijkheid van organisaties van data om beslissingen te sturen en prestaties te meten. In 2024 is directe toegang tot live data, bij voorkeur in overzichtelijke dashboards, essentieel geworden. Data biedt ondernemers een helder overzicht van werkzaamheden en prestaties, en het delen ervan met medewerkers bevordert betrokkenheid. Tools zoals Microsoft Power BI maken het eenvoudig om data uit diverse systemen te verzamelen en te visualiseren. Ontdek hoe deze focus op data bijdraagt aan zakelijk succes in het komende jaar.

Werk omgeving in de cloud?

Klik op onderstaande button

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures