Belangrijke DMARC update

29-04-2024

DMARC Blog Kemker ICT Groep

Zoals je wellicht hebt opgemerkt, treden er vanaf 1 februari belangrijke veranderingen in werking in het beleid van grote e-mailproviders zoals Google en Yahoo! Deze veranderingen zijn gericht op het strenger beoordelen van inkomende e-mails om de verspreiding van spam tegen te gaan. Een van de cruciale aspecten waarop zij gaan letten is de aanwezigheid van DMARC-records. Als jouw domein geen DMARC-record heeft ingesteld, loop je het risico dat jouw e-mails vaker in de spamfolder belanden. 

Wat is DMARC?

Maar wat is DMARC precies? Net zoals SPF en DKIM is DMARC een DNS-record dat je instelt in de configuratie van je domein. In wezen kijken grote e-mailproviders zoals Gmail, Microsoft en Yahoo! naar het DMARC-record van het verzendende domein, waarin wordt vastgelegd wat er moet gebeuren als SPF en/of DKIM niet (correct) zijn ingesteld. Dit wordt de policy genoemd. 

Hoe kun je een DMARC-record in?

Als inkomende e-mail niet voldoet aan de SPF- en DKIM-checks, kun je een DMARC-record op drie manieren instellen:

  • None: doe niets en laat de e-mail gewoon door.
  • Quarantaine: plaats de e-mail in de spamfolder.
  • Reject: weiger de e-mail volledig. 

Waarom is het belangrijk om actie te ondernemen?

Hoewel SPF en DKIM over het algemeen goed zijn ingesteld, betekent dit niet automatisch dat de e-mails die vanuit jouw website of CRM worden verstuurd, ook voldoen. Daarom kun je niet direct het DMARC-record (dat geldt voor alle e-mail van jouw domein) op reject zetten. 

Wat moet je nu doen?

Om te achterhalen of de -mails die worden verzonden vanuit jouw domein voldoen, leveren partijen zoals Google en Microsoft rapporten aan waaruit je kunt zien of er nog aanpassingen nodig zijn of niet.

Stuur onderstaande informatie door naar ons, Kemker ICT Groep. Wij begrijpen het belang van een DMARC-record en weten welke stappen we moeten nemen om te zorgen dat jouw e-mails voldoen aan de vereisten. Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

We houden je graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen en helpen je bij het nemen van de juiste stappen om ervoor te zorgen dat jouw e-mails de inboxen bereiken in plaats van de spamfolders.

Hulp bij het instellen?

© Kemker ICT Groep   Privacyverklaring   |   Cookieverklaring   |   Wijzig uw cookievoorkeuren   |   Algemene voorwaarden   |   Hulp op afstand   |   ICT vacatures